És gravat part del nou programa Explorers al Campanar de la vila d'Ontinyent. El capítol s'emetrà al mes de febrer per Punt 2 de RTVV

De nou el Campanar de la Vila d’Ontinyent va ser protagoniste el passat dissabte d’un plató de rodatge. La productora audiovisual “Mas Peliculas”, per encàrrec de la Generalitat Valenciana, va estar tot el cap de setmana a Ontinyent per tal de filmar el capítol d’aquest nou espai dedicat a la nostra ciutat.

Durant més de dues hores estigué l’equip de rodatge a la sala de campanes i sales superiors per fer realitat el guió de l’escena en que Andrea, un guiri italià, visitava la nostra torre, la més alta. Dit guiri i, presentador de l’espai, preguntava a un campaner la tradició, història i activitat de la Colla de Campaners d’Ontinyent així com del Campanar de la Vila per finalitzar en un vol de totes les campanes on Andrea participava voltejant la campana de Sant Bertomeu.

Al voltant de deu campaners integraren aquesta part aprofitant el volteig de les 12 del migdia en honor a la Puríssima Concepció per fer la gravació, un vol que fou més llarg del habitual per tal de prendre diverses perspectives.

L’escala d’accés a la sala de campanes, la mateixa sala i el fanal modernista de ferro foren els tres espais de treball de l’equip de producció format per un director, càmera, tècnic de so, aux. Direcció, aux. Producció i producció. La productora “Mas Peliculas” estigué durant tot el matí a l’església de Santa Maria, en primer lloc gravant l’assaig del Cant dels Angelets i després el Campanar del qual s’endugueren una forta impressió així com una gran mostra d’agraïment per la interacció entre els campaners i presentador de l’espai en que va fer més atractiu i dinàmic el guió. El Pou Clar i el Campanar de la Vila foren els dos escenaris més senyalats per la productora.

Per part de la Colla de Campaners d’Ontinyent volen donar la nostra mostra d’agraïment al meravellós tracte i iniciativa realitzat per la productora així com al gabinet, tècnica de turisme Pilat Torró i la regidoria de cultura, turisme i comunicacions del EXCM Ajuntament d’Ontinyent que han comptat amb la nostra torre i la Colla de Campaners per promocionar la nostra ciutat en aquesta nova sèrie que s’estrenarà al proper mes de febrer al segon canal de RTVV Punt2.

Algunes anècdotes que cal reflectir és que el rodatge per part del guiri està fet en Italià i respost en valencià, un fet que interacciona el nivell internacional de la sèrie per tal de oferir-la a altres televisions i que Ontinyent ha sigut una de les poques poblacions escollides per la Generalitat com Xàtiva o Sagunt gràcies a la gestió i esforç de la regidoria de turisme.

Colla de Campaners d'Ontinyent
(13-11-2007)
 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • SAGUNT: Campanes, campaners i tocs
 • XÀTIVA: Campanes, campaners i tocs
 • Protecció legal campanars i campanes: Bibliografia
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF