Cinquanta anys de campanes

Foto Levante-EMV - (2003)

Tots els homenatges tenen un sentit i un gust diferent. El cap de setmana passat, Mislata, a l´Horta Sud, va homenatjar Vicente Soria, de malnom el moreno, en l´església de la Mare de Déu dels àngels. Es tracta d´eixa persona que va començar en un dels oficis amb més tradició l´any 1953 i que s´ha mantingut durant mig segle.

En l´homenatge que va acollir Mislata, Soria va mostrar el seu talent tocant les campanes de l´església per a les persones que l´acompanyaven. En eixir de l´església els focs d´artifici varen il·luminar la Plaça de la Constitució. També l´alcalde d´aquesta localitat, Manuel Corredera, li va atorgar una placa de reconeixement, en nom del municipi, i com a mostra d´agraïment per la seua tasca.

El moreno va començar l´any 1953, i tenia en aquell moment catorze anys, i actualment és mestre campaner en aquesta església, i es dedica a transmetre l´art del volteig que tant coneix i que ja forma part de la vida dels mislaters d´abans i dels nous habitants de la població.

Tot i que les campanes de Mislata es varen electrificar l´any 1970, però abans que açò ocurrira, el Moreno rebia l'ajuda d'uns altres joves del poble, perquè es necessitava a quatre o cinc persones per voltejar a mà.

Agustí HERNÀNDEZ
"Levante - El Mercantil Valenciano" (08/05/2003)
 • Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels - MISLATA: Campanes, campaners i tocs
 • MISLATA: Campanes, campaners i tocs
 • Campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante - El Mercantil Valenciano (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-12-2021
  Convertir a PDF