Acta de la Junta General Ordinària (02/02/2008)

Acta de la Junta General Ordinaria (02/02/2008)

Tercera Junta Ordinària de l'Associació de Campaners de la Catedral de València, amb el següent ordre del dia:

Els campaners assistents a la Junta - Foto BUIGUES METOLA, Marcos

Acta de la Junta (02/02/2008)

Comença la Junta General Ordinària a les 11.15 hores, en segona convocatòria, després de la primera parà del vol general al moment de començar del Te Deum celebrat en la Catedral amb motiu del 800 Aniversari del Naixement del rei En Jaume I. La reunió es celebra baix de la campana El Jaume boca per a dalt, preparada per als vols per aquesta efemèrides.

Hi assisteixen 19 persones: Francesc, Xavier, Samuel, Norberto, Vicent Gabarda (Tico), Àlvar, Luismi, Ignasi, Manuel, Juan Miguel, Francesc Llop fill, Pepe, Paco, Paco Rey, Antonio Losada, Natxo Sánchez, Marcos i, tot i no pertànyer a l’associació, David Zorío i Vicent Femenia (de la nova colla de campaners de Sagra).

1. Lectura de l’acta anterior

Per a començar la junta, Marcos fa un breu resum per a recordar als associats el que es va parlat en l’anterior Junta General de gener de 2007, marcada especialment per la proposta de restauració de la campana El Beato del campanar del Patriarca.

2. Presentació de comptes de 2007

En primer lloc, Francesc mostra l’extracte complet de comptes de l’associació per si algú els vol consultar i comprovar que en aquests moments no hi ha fons per a pagar els deutes que tenim amb motiu de les restauracions dels últims dos anys, a saber: es deuen 4.314 € a ELECTRORECAMP S.L. per la restauració de El Manuel i 4.102 € a 2001 Técnica y Artesanía per la restauració de El Beato, fent un total de 8.416 €.

Francesc afirma que açò no suposa cap problema, ja que probablement en un parell de mesos es podran saldar aquests deutes gràcies a la subvenció de 2007 pendent de rebre de la Generalitat (5.000 €), a la quantitat anual atorgada per l’ajuntament pel seu patrocini (3.000 €) i, sobre tot, a la quantitat (encara desconeguda) que rebrà l’associació per la participació en el concert de Llorenç Barber “Sons d’epifania. Una ciutat a trenc d’alba”, realitzat aquest mateix matí amb motiu del ja mencionat aniversari.

3. Revisió de la quota per a l’any 2008

Es pregunta si els associats estan d’acord en el preu o si caldria pujar-lo. Degut a que el preu cobreix l’import del segur, es decideix que continuarà en 15 € per a l’any 2008. Francesc insisteix en la importància del segur no sols pel que puga passar al campaner sinó també perquè la sala de campanes està oberta al públic durant els tocs i en cas d’accident a visitants, el segur cobreix a tercers.

4. Activitats realitzades en 2007

Marcos fa un breu repàs a les activitats, citant els 8 concerts realitzats durant l’any 2006 pels campaners: Sagunt, Xàbia, Soneja, Moya, Olocau, Xalò, Torrent i Albal, a més d’altres llocs on s’ha tocat per a festes: Alboraia, Alcublas i Villar del Arzobispo. Francesc diu que falten per cobrar els de Torrent i Albal, però que es rebrà la quantitat en breu. Es menciona també el llibre editat per l’Ajuntament de València sobre les campanes de la ciutat, “Campanas vivas”, presentat en desembre de 2007.

5. Proposta d’activitats per a 2008 (tocs, publicacions, concerts, restauracions)

D’una banda, Francesc comunica als assistents que li han encarregat l'elaboració del projecte de restauració de les campanes de les catedrals de Pamplona i Zaragoza, i que possiblement els Campaners de la Catedral de València ens encarregarem de la inauguració de les de Zaragoza el pròxim setembre. A més, en la ciutat de València s’estan restaurant campanes de Santa Maria del Mar i Sant Tomàs. Per altra banda, Francesc trau el tema de la possible pròxima restauració: la Maria. Insisteix què tocar aquesta campana cada vegada suposa més patiment i que sovint es queda sense tocar, per la qual cosa caldria restuarar-la.
Paco contesta que si es queda sense tocar no passa res, que es queda per a les festes on som més campaners i punt. Francesc explica la millora que ha suposat la restauració del Manuel, i diu que es tractaria de canviar els coixinets per rodaments i canviar o adequar els ferratges. Xavier diu que no és que la campana es vaja a restaurar ja, però que s’ha de pensar en què volem fer.

Alguns assistents insisteixen en el fet què l’Ajuntament i la Generalitat podrien interessar-se en restaurar en alguna ocasió una campana de la ciutat sense necessitat de demanar subvenció i que, a tot cas, hi ha restauracions més urgents per les que demanar subvenció, com ara millorar la truja de la Caterina, que cruix molt quan es volteja. Xavier contesta que coses com eixes es poden canviar en qualsevol moment per compte dels Campaners i que no cal finançament com per a restaurat “El Beato”, però que és cert que cal ocupar-se de la Caterina.

6. Renovació de càrrecs

Tots els campaners estan d'acord en què es mantinguen els càrrecs com fins ara, és a dir:

7. Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, Lluís pregunta si es vol fer alguna cosa amb Santa Caterina, quant a fer un conjunt digne de campanes. Francesc diu que, tot i que en alguna ocasió hi han hagut donants anònims que volen regalar una campana per a aquest campanar, es tracta d’un campanar que necessita un bon conjunt homogeni i no anar ampliant-lo a poc a poc i sense sentit. Això significa un inabastable pressupost d’uns 300.000 €, a més del problema que suposa el manteniment que s’ha de portar, especialment quant a la brutícia pels coloms (s’haurien de llevar les actuals xarxes protectores).

Xavier diu que espera que, si es fa un nou conjunt, siguen campanes angleses, com el joc original, i Francesc replica que tant de bo, però que són el doble de cares, i que en tot cas tot açò són simples comentaris i que per ara no hi ha cap projecte ni esponsoratge previstos per a tan interessant actuació.

Sense més qüestions, a les 11.50 h., minuts abans del vol general de les campanes a l’eixida del Te Deum, es tanca la junta.

Marcos BUIGUES METOLA, Secretari dels
CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (08-02-2008)
 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2008)
  campaners@hotmail.com
  : 21-10-2021
  Convertir a PDF