L'alta participació de campaners i la bona coordinació defineixen la millor Setmana Santa de la història campanera ontinyentinaLa Colla de Campaners d’Ontinyent ha viscut la millor Setmana Santa des de la seua constitució el 1994. Tot açó ha sigut possible gràcies al gran grup de gent que ha participat i col·laborat per a que tot és desenvolupara de la millor forma posible i així ha sigut. A més de complir-se tot el previst calia afegir la participació de l’entitat en la nova processó del Crist de la Palma el diumenge de Rams per la vesprada i la grata companyia i visita de David Zorio i Nacho Sánchez campaners de Castelló de la Plana i Bètera respectivament que estigueren amb nosaltres des del Dijous Sant fins al Diumenge de Resurrecció.

Les palmes encara llueixen als principals campanars de la ciutat fins el Diumenge de Combregats. Sols cal afegir un inconvenient, el fort temporal de vent que va impedir que la il·luminació de les torxes prevista per a les nits de dol del Dijous, Divendres i Dissabte Sant no pogueren encendre’s i sols ho fèren els primers instants del dijous per la nit després de que tot el llarg treball per instalar-les correctament fora dut a terme per un simple instant, però en fí, contra el temporal no es pot fer res.

Les set Trebanelles que tocaren durant els dies de dol ho feren millor del previst ja que és comptava amb tocadors i gent de recolzament a cada campanar. Així mateix, una correcta coordinació entre els campanars ontinyentins i el recorregut de les processons i actes de Setmana Santa varen fer que tot correguera amb la millor normalitat i exactitud. Cal destacar la participació dels campaners assistents així com la bona relació entre la Colla de Campaners d’Ontinyent i la Junta Central de la Setmana Santa Ontinyentina que dia rere dia treballen en unió per tal de fomentar i recuperar aquesta llarga tradició que és donava per quasi perduda. Cal agrair també la implicació dels últims pregoners en insistir sobre la litúrgia campanera en la Setmana Santa, un fet que és fa únic a Ontinyent i que desperta la curiositat de moltíssima gent.

Ara cal estar d’enhorabona ja que a la propera edició de la Setmana Santa comptarem amb una nova matraca fixa més, la de l’Ermiteta de la Concepció que serà realitat en breu gràcies al sufragi de la Comissió de festes de Sant Antoni de l’any 2007. Per últim, anem més enllà en tradició campanera i cal avançar que part de les nostres matraques viatjaran el proper mes de setembre a la població de Ceuta per tal de fomentar la candidatura d’Ontinyent per al Congres Nacional de Setmana Santa del2009 en que prendrà part la litúrgia i tradició campanera, sobretot en el fet del toc de matraques. Continuem treballant.Colla de Campaners d'Ontinyent
(27-03-2008)
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • Matraques: Bibliografia
 • Protecció legal campanars i campanes: Bibliografia
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 12-04-2021
  Convertir a PDF