Finalitza la construcció de la rèplica i nova campana de l'ermita de Sant Jaume de Bocairent

-
-

L’actual rèplica de la campana de l’ermita de Sant Jaume de Bocairent ja és troba apunt de ser trasllada a la Parròquia de l’Assumpció de Bocairent per tal de ser estrenada en les festes de Sant Jaume d’aquest any que tindran lloc el proper dijous 1 de maig.

Així mateix, aquesta setmana s’ha procedit a la instal·lació de la nova truja a càrrec del fuster ontinyentí en Josep Lluís Garcia Mollà qui l’ha creada a disseny de la original. Per altra banda, Rafel Ballester, president de l’entitat i manyà ha procedit a la instal·lació i creació dels ferratges que completen el conjunt per toc amb cigonyal. Recordar-los que l’any passat fou rehabilitada i restaurada la campana original de l’Ermita i traslladada al museu parroquial de Bocairent donat el seu gran valor històric i documental del segle XVI i que des d’aleshores no hi ha cap campana al oratori, per tant, el fonedor Abel Portilla de Gajano (Santander,) creà el passat, estiu un nou bronze exactament igual al original que serà instal·lat a l’espadanya com a campana d’ús. De moment, és trobem a l’espera del trasllat de la campana a la Parròquia de l’Assumpció de Bocairent per tal de que la puga admirar tot aquell que vullga i no serà fins al proper 1 de maig quant l’actual rector En Juan Angel Olivares procedisca a la seua consagració i benedicció als peus de l’Ermita.

Amb aquesta tasca, finalitza un treball més que ha realitzat la Colla de Campaners d’Ontinyent de forma voluntària i que ha durat dos anys tot i amb l’objectiu de vetllar sempre pel nostre patrimoni campaner. Molt prompte els anunciarem el programa d’actes desenvolupar amb motiu de l’estrena d’aquesta nova campana.Colla de Campaners d'Ontinyent
(05-04-2008)
 • BOCAIRENT: Campanes, campaners i tocs
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Inventari de campanes
 • PORTILLA, HERMANOS (GAJANO) (MARINA DE CUDEYO) : Intervencions
 • Fabricació, fosa de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 29-11-2020
  Convertir a PDF