Es preveu que la torre campanar siga visitableLes visites guiades a l´Església i a la Torre Campanar posades en marxa per la Regidoria de Turisme de l´Ajuntament de Mutxamel van tindre un gran èxit de participació. Desenes de visitants es van inscriure en esta activitat emmarcada en la III Mostra d´Empreses i Mercat Medieval, que durant el cap de setmana ha omplit els carrers del nucli urbà de la localitat.

Esta és la primera visita guiada que s´organitza a la torre campanar del municipi, monument declarat Bé d´Interés Cultural. En el recorregut es va poder contemplar la capella primitiva de la Mare de Déu de Loreto del primer Renaixement en terres alacantines, el pis de les campanes d´estil gòtic i les vistes que es contemplen des de l´últim pis de la torre.

L´edil de turisme, Guillermo Bernabeu, ha destacat que “tenim previst firmar un conveni amb l´església per a obrir la torre campanar al públic dos dies a la setmana, perquè la gent del municipi i visitants puguen admirar esta fortalesa de mitjan del segle XVI “.

“Tot i que encara ho estem gestionant, probablement els dies de visita siguen els dimecres, coincidint amb el mercat, i els diumenges, després de la missa que se celebra en la Parròquia”, concloïa Bernabeu.

Esta torre va ser construïda per a defendre la població dels atacs dels pirates que entraven per la costa. Hui en dia és un dels monuments més representatius de Mutxamel.

Ajuntament de Mutxamel (22-04-2008)
 • MUTXAMEL: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: Bibliografia
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Mutxamel (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF