Ontinyent viu un dia per a la història del patrimoni campaner amb la benedicció del conjunt de campanes de l'ErmitetaUn dia en que les nostres generacions recordaran per sempre. A les 9'00 hores del matí i, a l'església de l'Ermiteta de la Concepció d'Ontinyent s'iniciava la solemne Missa Major amb motiu de la restauració i ampliació del conjunt de campanes del Campanar de l'Ermiteta d'Ontinyent en plena jornada festiva de l'Ascensió del Senyor. La Solemne eucaristia ha esta oficiada pel plebà de Santa Maria en Juan Melchor Seguí Sarrió amb la presència de l'alcaldessa de la ciutat d'Ontinyent Na Maria Lina Insa Rico, el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida En Filiberto Tortosa Camós així com diversos regidors de la actual corporació municipal. Actuaven com a protagonistes l'Associació de Llumeners de Sant Antoni Abat amb la presència de tota la junt rectora permanent i de les respectives comissions del 2006 i 2007 que actuaven com a padrins de la nova campana la Concepció Puríssima de Maria i les Trebanelles de l'Ermiteta respectivament.

Després de la homilia i, dintre del seguci eucarístic, ha tingut lloc el solemne acte de benedicció iniciat per la lectura i signatura de les actes oficials que recullen el testimoni de la jornada. A continuació, s'ha procedit a la explicació de les diferents epigrafies dels nous instruments així com de la benedicció finalitzat amb el toc d'honor interpretat per l'alcaldessa de la ciutat, festers majors i presidents de 2006 i 2007 i el plebà de Santa Maria. L'església estava de gom a gom, fins i tot no hi havien prou seients per tal de poder presenciar aquest solemne acte religiós que ha estat cantat per la Coral de la Reial Parróquia de Sant Carles Borromeo.

Però per si tot açó no ha sigut suficient, la jornada ha estat destacada per un acte únic, familiar, festiu i convocatiu. A les 11'30 hores del matí, eixien per la porta principal de l'església de l'Ermiteta la nova campana de la Concepció portada a terme pels festers de Sant Antoni de 2006, les campanes restaurades Antonio i San Antonio arrosegades pels Campaners de Morvedre i la Colla de Campaners d'Ontinyent i les noves Trebanelles de l'Ermiteta dutes a terme per la Comissió de festes de 2007 tancant el seguici un gran nombre de gent que ha volgut sumar-se a l'acte i fer festa en companyia del Grup de Percussió i Dolçaina el Regall que amb un nombre considerat de dolçainers i tabaleters ens han deleitat amb la millor música de passacarrers. La desfilada ha recorregut tots els carrers del barri fent el tradicional recorregut festiu en honor a Sant Antoni tot i causant la gran expectació de veins que mostraven la seua satisfacció i sentiment al pas de les campanes per la porta de casa. Un dia que molts recordarem de per vida. Ara sols resta l'acomiadament i pujada de les campanes al campanar que tindrà lloc el proper dissabte 10 de maig a partir de les 10'00 hores.

Colla de Campaners d'Ontinyent
(04-05-2008)
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE MORVEDRE (SAGUNT) : Tocs i altres activitats
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Benedicció de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Ontinyent (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-06-2021
  Convertir a PDF