Els campaners d´Albaida recuperen la campana més antiga d´Albaida

A l’acte de bendició asisteixen mes de 400 persones


Els Campaners d’Albaida em finalitzat la restauració de la campana de l’ermita de Sant Miquel, ja ha segut beneïda i instal•lada a la seua espadanya. Vam organitzar junt als veïns del barri i la Parròquia d’Albaida, el acte de benedicció i un soparet popular per a les mes de 400 persones que van assistir a aquest acte.

Aquesta campana data de 1643 i està situada a l'ermita de Sant Miquel, al Raval Jussà. És una campana xicoteta, i aquest any compleix 365 anys de vida. Molts anys convocant als veïns del Cardavall i formant part del paisatge sonor d'Albaida. És una campana amb un gran valor històric i patrimonial que es mereix la màxima protecció i cura, per que seguisca molts anys omplint l'aire amb el seu so. Els campaners iniciarem els tràmits per a que siga catalogada BIC (Bé de interés cultural).
Els Campaners d'Albaida tenim la intenció de restaurar totes les campanes d’Albaida, les que estan situades en ermites, masos, exconvent, etc. Albaida té repartides en diferents ubicacions 35 campanes amb un gran valor cultural, històric i social. Així es desprén de l'estudi que ha realitzat la Colla de Campaners d'Albaida, on s'han inventariat totes les campanes del poble, aquest ha segut el primer pas per recuperar tots els bronzes.

Els treballs de restauració han consistit en la neteja de la campana amb tècniques no agressives per al bronze, en el tractament de la fusta de la truja, per a recuperar totes les seues característiques originals. En aquesta intervenció es mantindran tots els elements originals, inclòs els coixinets on descansen els eixos de la campana, que no seran substituïts per rodaments i es mantindran dels de fusta de carrasca. La restauració a segut sufragada integrament pels campaners.

Campaners d´Albaida (07-05-2008)
 • Ermita de Sant Miquel - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Campanes (inscripcions, descripció): Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d'Albaida (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 91 Visitants: 91 Usuaris: 0