El Festacarrer s´avança a principis de juliol per no coincidir amb les festes de La Xara

Urbàlia Rurana i el concert dels Campaners de Sagra, els plats forts

La Xara torna a rebre enguany als participants del Festacarrer en un festival que canvia les dates i torna d’alguna forma als seus orígens, ja que en la primera etapa es feia al principi de l’estiu.

L’explicació es que es vol allunyar de les festes de Sant Mateu i que no coincidisquen els actes com va ocórrer l’any pasta. Altra novetat segons ha informat la regidora de cultura de la junta veïnal, Rosa Leal, és l’ampliació a tres dies, un més que en 2007, quan el poble va rebre el Festacarrer que fins aleshores s’havia fet a Ondara.

Haurà també canvis d’ubicació i esdeveniments culturals d’importància. La presentació de la Muixeranga de Pego, la primera d’estes característiques que sorgeix a la comarca, servirà el 5 de juliol per a fer una demostració dels tradicionals castellets valencians que estan recuperant-se arreu del territori de la Comunitat. Es farà una demostració pels carrers de La Xara.

També es donarà a conèixer - el dia 6 de juliol- un nou col•lectiu, els Campaners de Sagra. Es tracta de la primera coordinadora de campaners que s’ha format a la província d’Alacant. El seu “debut” públic consistirà en fer els tocs de campanes de missa major de les 12h i en acabar la missa fer un concert.

Canfali Marina Alta (14-07-2008)
 • Parròquia de Sant Mateu - La Xara - DÉNIA: Campanes, campaners i tocs
 • DÉNIA: Campanes, campaners i tocs
 • Concerts de campanes: Bibliografia
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Canfali Marina Alta (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 37 Visitants: 36 Usuaris: 1 - alepuz