S’amplia el projecte de restauració del campanar per millorar la il·luminació i la teulada

La Comissió pro campanar de Sant Sadurní comença una nova campanya per poder fer l’enllumenat, projecte que per tancar el pressupost es va quedar fora de l’actual projecte. Ara es vol incloure la il·luminació, la instal·lació elèctrica, la rehabilitació de les façanes laterals del campanar i la revisió de les campanes. Per fer això la parròquia iniciarà noves campanyes per recollir diners.

Les obres permeten veure aquesta imatge del campanar
Les obres permeten veure aquesta imatge del campanar

La Comissió pro campanar de Sant Sadurní d’Anoia ha decidit tirar endavant una campanya per poder fer una segona fase de la rehabilitació del campanar. Des del 22 d’abril que s’estan fent al campanar de Sant Sadurní les obres que eren de vital importància per evitar perills, finançades entre la Generalitat i l’Ajuntament que tenen un cost de 132.000 euros.
La comissió pro campanar ha decidit, després de veure que les obres per assegurara l’estructura i acabar amb els perills que aquesta comportava, tirar endavant el segon projecte, que incorpora la instal·lació elèctrica, la rehabilitació de les façanes a cada costat del campanar, les teulades adjacents, i la revisió de les campanes –que no s’han revisat des que es van instal·lar després de la guerra civil–, també es vol millorar el sistema
elèctric actual de les campanes amb un sistema que permeti brandar de manera automàtica i manual. El cost d’aquestes obres ascendeix a 95.000 euros, dels quals la comissió disposa ara d’una mica més de la meitat, 50.000 euros, recollits gràcies als donatius particulars, les festes, els donatius de les entitats, la venda d’articles pro campanar i altres iniciatives diverses. El que manca fins aconseguir els diners necessaris s’intentarà cobrir amb un campanya que s’iniciarà aquest mes de juny amb la visita als comerços i empreses de la vila, així com tirant endavant altres activitats pendents com la subhasta de les obres d’art exposades des de fa 2 anys –on hi ha obres d’art d’artistes com Subirachs–, i la recaptació que altres iniciatives o grups puguin tirar endavant.
S’espera que les obres que es realitzen actualment puguin estar acabades passat l’estiu, als mesos de setembre i octubre, i aleshores podria ser el moment d’iniciar aquesta segona fase, si s’ha aconseguit recaptar els diners suficients.

LA FURA
La Fura (06-06-2003)
 • Parròquia de Sant Sadurní - SANT SADURNÍ D'ANOIA: Campanes, campaners i tocs
 • SANT SADURNÍ D'ANOIA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © La Fura (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 26-10-2021
  Convertir a PDF