Llorenç Barber estrenarà a Múrcia el seu concert per a vehicles a motor

Múrcia será escenari, el pròxim 12 d´octubre, de l´última aventura acústica del compositor valencià Llorenç Barber i Enrique Máximo en el concert que tancarà el Festival Alter-Arte, segons informaren ahir fonts del Govern regional murcià.
Per primera vegada en la història «entraran en harmònica concentració l´instrument més represnetatiu del segle passat, el motor d´explosió en moltes de les seues variants i els elements més singulars de la tradició sonora de l´antic Regne de Múrcia: els tambors, metalls i veus humanes. És a dir, la pell, el mineral i allò racional».
Durant una hora, els quatre carrils del carrer estarn ocupats per quatre línies de vehicles; les dos línies centrals es reservaran per a vehicles estacionats o fixes, és a dir, cotxes d´época, autobuses, camions del fem, de neteja viària i turismes.
Els altres dos seran per als vehicles mòbils: Bombers, Policia Local i nacional, Guàrdia Civil, Protecció Civil i ambulàncies, que faran ús dels claxons i llums, al igual que els estacionats, així com les sirenes d´alarma.
Grups de cors i metalls, des de diferents altures al llarg del carrer, manifestaran la seua presència a intervals previstos pel compositor valencià. Bicicletes i patinadors, amb la seua llibertat i subtilesa, serviran de contrast a la mecànica rotunditat dels motors.
I afegint-se a tot això poblaran l´aire ràfegues seqüenciades de xiulits i pirotècnia que culminaran en quatre minuts finals d´ininterrompudes carcasses en roig, groc i verd, els colors universalment atribuïts als semàfors.

Levante-EMV
Levante EL MERCANTIL VALENCIANO (29-09-2008)
 • MURCIA: Campanes, campaners i tocs
 • BARBER, LLORENÇ (PATERNA) : Tocs i altres activitats
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Levante EL MERCANTIL VALENCIANO (2008)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 102 Visitants: 102 Usuaris: 0