Les campanes de la catedral tornaran a repicar en l'antic llenguatge de tocs

Les campanes de la catedral de Girona recuperaran l'antic llenguatge de tocs que fa dos segles informaven i posaven al dia la població de les últimes novetats. Passat l'estiu, començaran les obres de restauració del campanar de la catedral. Es restauraran les sis campanes i es tornarà a informatitzar tot el sistema.

Els tocs de les campanes de la catedral acompanyaven tots els actes socials dels gironins, com casaments o funerals, però també eren el vehicle més ràpid per informar la població que s'acostaven bandolers o que havia arribat peix fresc a Girona.

Amb les obres de restauració s'hi integrarà un sistema informàtic, que, segons el degà del capítol catedralici, mossèn Gabriel Roura, programarà de nou les partitures més antigues.

També hi ha previst que es restaurin les sis campanes que hi ha ara i se n'afegeixin dues de noves. El sistema d'electrificació amb què funcionava fins ara, només permetia fer els senyals horaris; ara, amb la nova informatització de les campanes, la ciutat recuperarà els repics solemnes tradicionals durant les festes de Sant Narcís i per Nadal.


3CAT24 (09-11-2006)
 • Catedral basílica de Santa Maria - GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © 3CAT24 (2006)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF