Creu, parallamps i penell del campanar de Sant Feliu entra al taller de restauració

Una estructura de ferro de set metres d´alçada que fa les tres funcions de creu cristiana, parallamps i també penell per marcar la direcció del vent, ha entrat al taller de restauració Ensesa de Girona. L´aparell ha estat durant anys suportant les inclemències meteorològiques al cim del campanar de l´església de Sant Feliu, tot ell en restauració.
El responsable del taller, Joan Ensesa, va explicar ahir que l´aparell ha arribat en un estat lamentable. Tant és així que caldrà refer la cua del penell i les dues boles d´aram perquè estaven en un estat de putrefacció molt avançat.
El restaurador restituirà les parts malmeses i dotarà el penell d´un sistema giratori molt sensible perquè doni voltes en la mesura que canviïn els vents.
El parallamps serà sotmès a l´anàlisi d´experts per si cal dotar-lo d´una punta especial per atraure amb més eficàcia els llamps els dies de tempesta.
Joan Ensesa no sap quan es tornarà a col·locar aquesta ferramenta al cim del campanar de Sant Feliu. Tot l´aparell serà protegit amb uns vernissos especials. Joan Ensesa va ser el responsable de la restauració de l´àngel de la Catedral ara fa uns anys, quan es va restaurar el campanar de la Seu. En aquell cas també es va aplicar una capa de vernís protector.


B., D.

Diari de Girona (10-03-2007)
 • Basílica parroquial de Sant Feliu - GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • Catedral basílica de Santa Maria - GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • GIRONA: Campanes, campaners i tocs
 • ENSESA, JOAN (GIRONA) : Investigador, escriptor, compositor
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Diari de Girona (2007)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 29-11-2022
  Convertir a PDF