Els Campaners d´Albaida es tancaran al campanar de l´Assumpció

L'Alcalde no ha pagat els 3800 € que deu a la Colla en concepte de part de l'assegurança i dels tocs de Sol•lemnitat que li corresponen

Els pròxims dies, tres i quatre d'octubre els Campaners d'Albaida estaran tancats al Campanar de l'Assumpció, per tal de protestar per la falta de compliment de l'Alcalde, en pagar el deute de dos anys que manté en aquesta associació cultural amb un total de 3800€ (1900 per cada any), en concepte de pagar part de l'assegurança a la que els campaners han de fer front. Els Campaners han hagut de treure els diners de la butxaca per fer front als pagaments, mentre l´Ajuntament ens ha ignorat. Aquest pagament s'ha efectuat des de temps immemorial ja que aquestos diners corresponen a les festes de Sol•lemnitat que presideix l'Ajuntament i que els campaners utilitzen per pagar part de l'assegurança. Beneyto passara a la història com el primer Alcalde que no compleix en aquesta tradició.

Els Campaners d'Albaida es neguen a admetre la proposta que ha fet l'Ajuntament, en la que vol manejar directament l'assegurança dels Campaners. “No es fiem, que l'Ajuntament gestione directament l'Assegurança, i que quant siga l'hora de pagar ho facen, i nosaltres estaríem descoberts en cas d'accident”, “als fets ens remetem, son innumerables els pagaments que te pendents en multitud de proveïdors i d'associacions” “Aquesta proposta és una manera de guanyar temps i evitar la nostra protesta de tancament en les festes patronals i així no complir, com han fet en els últims 6 anys” han manifestat des de la Colla.

El dissabte tres d'octubre a les 11 del matí, després d'un passacarrer i acompanyats de familiars, amics i tots aquells ciutadans que ho desitgen, els Campaners d'Albaida procediran a tancar-se a l'edifici més alt d'Albaida, “dormirem a la sala de campanes, el problema vindrà si fa vent o plou però no desistirem fins que l'Alcalde complisca amb la seua paraula i pague” han indicat.

Els Campaners d'Albaida garantixen que tots els Tocs, Vols i Repics de les festes s'efecturàn, encara que siga sense assegurança, “si hi ha un accident l'Alcalde es el responsable”. Els ciutadans d'Albaida no es mereixen quedar-se sense campanes a les festes patronals per la mala gestió de l'Alcalde.

Els Campaners d'Albaida pugen mes de 150 dies a l'any al Campanar per fer els més de 400 Tocs, Vols i Repics, i ho fan de manera gratuïta.

Campaners d´Albaida (30-09-2009)
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners d´Albaida (2009)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 09-05-2021
  Convertir a PDF