II Mostra de campanes i campaners - L'Alqueria de la Comtessa

23/06/2001

Programació exhibició de campanes

TOC D'ORACIÓ DEL MIG DIA: "àNGELUS"
Tres batallades a la Petra (la campana gran) distanciades l'espai suficient per poder recitar l'Ave Maria, entre campanades.
"CAMPANES FI DE SEGLE"
Es tocarà des del campanar una composició musical titolada "Campanes fi de Segle" amb dolçaines i tabalets dedicada a les Campanes i acompanyats pels tocs de la Inmaculada (campana menuda).
Composició Campanes Fi de Segle de Josep Navarro
Composició cíclica en mode menor i de caràcter popular escrita per Josep Navarro per a tres dolçaines, percussió i campanes a partir d'un encàrrec formulat pel centre d'estudis comarcals Alfons El Vell, per acompanyar des de la vessant musical el llibre singular i amb gran format que porta el mateix títol: "Campanes fi de segle".
Aquesta peça va estar estrenada a la Seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor pel Grup de Dolçainers i Tabaleters de la Safor en la presentació de l'esmentada publicació. En la mateixa queda pales l'arrel popular, determinat per la fusió d'elements autòctons de procedència exterior, accentuat - més encara- per la mateixa instrumentalització amb l'utilització de dolçaines - instruments d'origen medieval -, instruments membranòfons - instruments primaris - i campanes.
Remigi MORANT
TERCER TOC A MISSA ORDINARI
Tercer toc a missa de festa.
ALCE DE LES CAMPANES
deixar les campanes invertides per al inici del vol, sempre ha estat senyal de Festa en tots els nostres pobles aquesta posició, que indiquen que estan preparades per a fer un vol pròxim.
PASSà DE FITA "DESFETA"
O vol de les campanes una a una, així s'escolten a soles la veu de cadascuna per separat. Cinc voltes - Inmaculada - Josefa - Conxa - Petra.
VOL GENERAL
Vol de quatre campanes tocant l'entranyable melodia "LES DONES FAN OLLA" o conegut ací com "TOC DE SANT PERE": SI-LA, SI-LA, SOL-SOL, SI-LA, SI-LA, SOL-SOL.
BAIXADA DE LES CAMPANES
Les campanes tornen a la seva posició normal, amb la boca cap a baix, donant fi a l'exhibició.
 • L'ALQUERIA DE LA COMTESSA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE L'ALQUERIA (L'ALQUERIA DE LA COMTESSA) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Gremi de Campaners Valencians (2001)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 22-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 134 Visitants: 133 Usuaris: 1 - francesc