Les campanes continuaran tocant

Les campanes de l'església de Sant Mori, a l'Alt Empordà, podran continuar tocant amb tota normalitat. Això que en teoria no hauria de ser notícia, ho és perquè una sentència judicial ho dictamina. La sentència dóna la raó a l'Ajuntament de la població en el conflicte que manté amb el propietari d'un allotjament rural, que pretenia que les campanes deixessin de repicar de nit per tal que no molestessin els clients de l'establiment.

El propietari de l'allotjament rural defensa els seus clients i el seu negoci, però oblida que si el té és perquè ho han fet possible un poble, la seva història i les seves tradicions. I entre aquestes tradicions, des de fa uns quants segles, hi ha la del repic de campanes. Certament que hi ha d'haver un equilibri entre els nous negocis que donen vida a un poble com ara Sant Mori, però abans que res hauria de prevaldre el sentit comú i la defensa del patrimoni cultural. Hi ha, a més, solucions tècniques d'insonorització, per minimitzar les molèsties.

No és pas la primera vegada que gent sovint acabada d'arribar a un poble demana que s'adapti a les seves exigències, i no a la inversa. Sortosament, cap d'ells no ha aconseguit de moment aturar la història.

El Punt (17-01-2010)

 • Parròquia de Sant Maurici - SANT MORI: Campanes, campaners i tocs
 • SANT MORI: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Punt (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 13-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 92 Visitants: 91 Usuaris: 1 - francesc