Calendari extraordinàri de visites al Campanar de la Vila, Cripta i Temple de l’Aassumpció de Santa Maria durant el mes de agost

La Colla de Campaners d’Ontinyent organitza, després de dos anys d’absència degut al malestar i posterior reforma interior del campanar de la Vila, les visites guiades i extraordinàries pel mes d’agost. Enguany s’ofereix una oferta turística amb diverses novetats tot i comptant amb el suport de la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria i el patrocini de la regidoria de turisme de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent. Les visites son realitzades i organitzades pels membres de la Colla de Campaners d’Ontinyent.

Visites ordinàries, els diumenges:

Aquest mes d’agost, el campanar de la Vila obrirà les seues portes els diumenges 1 i 29 d’agost a les 10’30 hores en la porta lateral del Bon Pastor junt a la Plaça de la Vila. Cal ser puntuals en les mateixes, ja que el temple s’obri exclusivament per l’accés a la torre i una vegada iniciades les visites la porta romandrà tancada.

Visites nocturnes, setmana gran de festes:

Després de dos anys, es reprenen les visites nocturnes a la torre la setmana gran de festes. Aquest any, respecte a les edicions anteriors, s’ha dissenyat un horari alternatiu. Seran el dimarts 17 i el dimecres 18 d’agost. Per al dimarts, es mantindrà el mateix horari que les edicions anteriors, serà després de la missa de les 20’00, es a dir, cap a les 20’30 hores a l’entrada de la sagristia del temple. L’objectiu d’aquest horari es iniciar les visites a la llum del dia i gaudir de la posta del sol mentre s’ascendeix a la torre aprofitant la setmana gran de festes on hi ha major nombre d’atracció turística.

La gran novetat serà al dimecres 18 d’agost, que no serà a les 20’30 hores si no a les 22’30 de la nit a la porta lateral del Bon Pastor tot i seguint el procediment establert els diumenges però amb l’exempció de que hi son completament de nit. Aquesta serà la primera i única visita d’aquest any que la gent podrà gaudir de les campanes i la nostra ciutat en completa nit, un ambient totalment diferent a la resta de l’any del qual convidem des d’aquestes línies.

Ruta turística, mercat medieval (s’inclou cripta i temple):

Els matins del diumenge 22 i dilluns 23 d’agost la Colla de Campaners d’Ontinyent tornarà a oferir la ruta turística: descobrint l’Assumpció de Santa Maria d’Ontinyent. El patrimoni, la fe i el sentiment de tot un poble. Així mateix, en horari de 10’30 hores a 13’30 hores tot aquell que vulga podrà accedir a l’església de l’Assumpció de Santa Maria per la porta principal d’estil plateresc tot i seguint un camí marcat, lliure en temps, visitant cinc punts d’interès on, es detalla, mitjançant panells explicatius realitzats en valencià, castellà i angles tota l’explicació del temple, capella de la Puríssima, cripta i campanar. Durant el trajecte que realitze el visitant, aquest podrà trobar en tot moment a membres de l’associació que orientaran, explicaran i atendran qualsevol dubte que puga sorgir. La ruta finalitzarà per la porta lateral del bon pastor passant pel campanar i la cripta tot i seguint un camí marcat per cordons expositius oferts per la regidoria de turisme. Cal senyalar que, aquests dos matins, seran els únics durant tot l’any en els quals es podrà visitar la cripta i gaudir de part del subsòl que existeix a Santa Maria. Aquesta ruta, que aquest any aplegarà a la seua tercera edició després de la pausa de l’any anterior per obres en la torre, ha tingut una gran resposta i acceptació en els últimes dues edicions anteriors essent una mitja de 2000 visitants per edició.

Per part de la Colla de Campaners d’Ontinyent volem agrair de cor a la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria que en tot moment ofereix la seua disposició per a que es puguen realitzar aquestes visites i com no, a la regidoria de turisme de l’EXCM Ajuntament d’Ontinyent qui ofereix totes les infraestructures per a que es pugen realitzar. Cal destacar que aquest any serà el primer estiu que es podrà guadir del Campanar de la Vila totalment reformat en el seu interior amb dispositius de seguretat i comoditats per al visitant.

A la pàgina web de la associació podran trobar el calendari de visites: www.competic.es/colladecampaners així com tota la informació al telèfon de la colla 626233271 o l’oficina Tourist Info Ontinyent.

COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT

newslacostera (21-07-2010)

 • Arxiprestal Parròquia de l'Assumpció de Santa Maria - Campanar de la Vila - ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © newslacostera (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2023)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 02-02-2023
  Convertir a PDF