Les campanes de la parròquia tornen al temple després de la seua restauració

es campanes “Santa Maria de Montiel”, “Sant Blai” i “Sant Joan de Ribera” ja es troben en la parròquia nostra Senyora de l'Assumpció, una vegada finalitzats els treballs de restauració duts a terme per tècnics especialitzats de l'empresa Electrorecamp.

Els treballs van començar el passat mes de juny, on els operaris van procedir a desmuntar les campanes per a traslladar-les al taller de la dita empresa, situada a Atzeneta d´Albaida, per a procedir a la seua neteja i restauració. Els tècnics han netejat el bronze, i han canviat els jous de fusta de les campanes, que es trobaven deteriorats, recuperant d’esta manera el seu so original.

Al llarg de tot el cap de setmana les campanes han estat exposades en la plaça de l'església perquè els veïns pogueren veure el seu nou estat i en el dia de hui els tècnics les han col•locat en la torre del campanar perquè tornen a repicar amb motiu de les pròximes festes patronals en honor a la Mare de Déu de Montiel.

Les campanes s'han instal•lat amb l'ajuda d'una gran grua i amb l'assistència de nombrós públic, que no ha volgut deixar passar l'oportunitat d'immortaliltzar un esdeveniment que no tornarà a produir-se en molt de temps.

També amb motiu de la seua restauració components del Gremi de Campaners de València van oferir un concert de repicaments, per a mostrar algunes de les múltiples possibilitats rítmiques, sonores i de comunicació de les campanes.

L'acte va despertar una enorme expectació en el poble i van ser moltes les persones que es van congregar en la plaça per a escoltar el concert amb els campaners provocant els sons a mà i utilitzant cordes. Al seu terme els campaners van rebre un gran aplaudiment del públic assistent.

Ajuntament de Banaguasil (06-09-2010)

 • BENAGUASIL: Campanes, campaners i tocs
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ajuntament de Banaguasil (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-04-2021
  Convertir a PDF