Els Campaners d’Albaida inicien el dia 29 a les 06:30 hores els Voltejos, Tocs i Repics de les festes patronals

Tocant les campanes - Autor: nlc
Tocant les campanes - Autor: nlc

Les Campanes són unes de les protagonistes principals de les festes patronals dedicades a la Mare de Déu del Remei d’ Albaida, elles són les encarregades de llançar als quatre vents l’alegria d’un poble que està cel.lebrant les seues festes majors. Els Campaners d’Albaida son els encarregats d’exercir el noble i històric encàrrec d’acariciar les Campanes per que aquestes parlen i trasmiten el missatge de la festa.

Els Campaners d’Albaida pujem més de 150 dies a l’any al Campanar de l’Assumpció per fer els Voltejos, Tocs i Repics, però és en les festes d’octubre quan s’intensifica la feina. El cap de setmana abans del 29 de setembre dia de Sant Miquel, els Campaners fem neteja general al Campanar, a l’igual que les cases es preparen per a les festes, el Campanar d’Albaida, com edifici referent de la població, s’engalana per rebre les festes com cal.

Albaida és l’única població de la Comunitat Valenciana que ha mantés tots els Repics, Voltejos i Tocs diariament i de forma manual des de fa huit segles; el que li otorga una importancia històrica a aquest edifici referent dels albaidins i albaidines. Els Campaners d’Albaida som hereus d’altres Campaners que al llarg de la història hem mantés aquesta tradició.

El dia de Sant Miquel, el proper dimecres 29 de setembre, és un dia molt emotiu per a tota la població d’Albaida. Les Campanes primer en solitari i després totes juntes a les 06:30 hores del matí, anunciaran als quatre vents la proximitat de les festes. Molta és la gent que s’alça del llit per escoltar-les i així obrir la porta dels sentiments per viure intensament les festes. Els Campaners d’Albaida sempre convidem a les autoritats municipals, a les regines i president de festes i a les cambreres de la Mare de Déu a asistir en la Sala de Campanes al primer Volteig de Sol.lemnitat que anuncien les festes.

Aquest any i com a novetat la Regina Major tindrà el privilegi d’encendre el llumenós instal.lat al Campanar que presidix totes les festes i que porta escrit el nom de la nostra patrona, REMEI.

Altra novetat serà l’entrega per part dels Campaners d’Albaida d’un pergamí a les Regines Major, Infantil i al President de Festes en record d’aquest primer Volteig de Campanes de l’any del seu regnat i presidencia de les festes. Aquesta entrega es farà a la mateixa Sala de Campanes el 29 de setembre a les 06:30h.

Des de la Colla de Campaners d’Albaida també s’ha editat un fullet informatiu, on s’explica la història del Campanar, de la tradició del Volteig manual de Campanes i de tot allò referent al Campanar de l’Assumpció d’Albaida. El dia de Sant Miquel també és el que hem triat per començar a difondre aquest fullet.

Els Campaners d’Albaida convidem a tots que visiten el Campanar en l’horari que es realitzen els Tocs, Repics i Voltejos. L’horari el poden trobar al programa de festes o en la pàgina web www.campanersalbaida.es. Des de la Colla animem a tots a disfrutar de les festes i del nostre patrimoni campaner.

NEWS LA COSTERA

nlc (27-09-2010)

 • Parròquia de l'Assumpció de Nostra Senyora - ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS D'ALBAIDA (ALBAIDA) : Tocs i altres activitats
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © nlc (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 29 Visitants: 29 Usuaris: 0