Restauració de les campanes de Nostra Senyora del Rosari - EMPERADOR

Han acabat els treballs de restauració de les dues campanes de la parròquia del Rosari d'Emperador en els tallers de l'empresa INDUSTRIAS MANCLÚS S. C. V.

S'han fet noves truges de fusta, s'han netejat les campanes i s'ha dotat el conjunt de motors d'impulsos ECAT i d'electromalls. Estos motors tenen la qualitat de deixar les campanes invertides cap a dalt, entre toc i toc, i poden voltejar-les en un sentit i un altre, així com a diverses velocitats, tant de vol com de mig vol.

De les dues campanes, de petites dimensions, destaca l'extraordinària campana major, d'autor desconegut, que té una rica decoració, amb imatges de la Mare de Déu, Sant Josep, Sant Pere, Sant Vicent i Santa Bàrbera, i està dedicada a " SAN ROQVE . SAN LVIS BELTRAN . ANNO I784 "

Foto LLOP i BAYO, Francesc (24/02/2003)
Foto LLOP i BAYO, Francesc (24/02/2003)
Foto LLOP i BAYO, Francesc (24/02/2003)

Les campanes seran exposades uns dies en la parròquia i després ubicades en el seu lloc original. Aquesta actuació, que comptarà amb una subvenció de la Direcció General de Patrimoni Artístic de la Generalitat Valenciana, ha permés recuperar un dels més decorats bronzes de la nostra Comunitat Valenciana, així com posar en valor, per als veïns d'Emperador, un dels elements històrcis més antics i encara en Ús de la població, així com l'instrument musical més antic del poble.

Francesc LLOP i BAYO (22/01/2003)
 • Nostra Senyora del Rosari - EMPERADOR: Campanes, campaners i tocs
 • EMPERADOR: Campanes, campaners i tocs
 • INDUSTRIAS MANCLÚS (RAFELBUNYOL) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © INDUSTRIAS MANCLÚS S. C. V. (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 25-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 84 Visitants: 83 Usuaris: 1 - alepuz