Màquina rellotge restaurat


Novament es pot contemplar la maquinaria del rellotge que, durant molts anys, estava instal·lada en la Torre del Campanar, i que ha segut restaurá recentment. Está colocada pujant uns escalons en l’Ajuntament, per a que tots puguen vorela. Fins ara no podria ser, ja que estava en un lloc poc accesible, damunt de la sala de les Campanes. Allí sols el electrisista per a canviar les bombilles de l’esfera i el campaner Felipe. L’escala de caragol que va de la sala de les Campanes a la superior on estava la maquinaria es molt dificultosa i arriscada. Eixa aventura sols Felipe i pocs mes s’atrevien afrontar.

Aprofitant la grua per a la restauració de les Campanes es va baixar la dita maquinaria, a fi de restaurar-la i poder exposar-la al públic, tenint en compte que la seua funció de tants anys es fa en l’actualitat per un moder aparell electrónic.

La maquinaria ha sigut restaurada, gracies a una subvenció de la Diputació de Valencia, sol·licitada per l’Ajuntament de Moixent, segons un informe amablement fet per el Regidor de Cultura i Educació Jose Luis Ortiz Linares.

Aplaudim l’interes de les nostres institucions i l’esforç per recuperar i possar al nostre abast tot el que constituix el Patrimoni Històric, a fi de impedir la seua perduda. S’alegrem de poder gaudir d’esta pesa que es un prodigi mecànic. Enhorabona!

CAMPANERS DE MOIXENT

Campaners de Moixent (12-10-2010)

 • MOIXENT: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Moixent (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 20-06-2021
  Convertir a PDF