Acta de la Convocatòria de Junta General Extraordinària (08-12-2010)

Acta de la Convocatoria de Junta General Extraordinaria (08-12-2010)

La Junta General Extraordinària de l'Associació de Campaners de la Catedral de València va seguir el següent ordre del dia:

Acta deJunta

Comença la Junta General Extraordinària a les 10:35 hores, en segona convocatòria, i només acabar el Cor de matí de la festa de la Puríssima Concepció.

Hi assisteixen 15 campaners: Reyes, Luz, Vicent Monleón, Joan, Xavier, Vicent Pérez, Manuel, Samuel, Daniel, Paco Rey, Norberto, Paco, Pedro Blanco, Francesc i Marcos.

1. Intenció d’afegir-se a la futura federació de colles de campaners de la Comunitat Valenciana.

Francesc introdueix la Junta dient que l’únic motiu de convocatòria de la reunió és de caràcter formal i administratiu: aprovar el desig de l’associació d’afegir-se a la federació de colles que en breu deu crear-se per agrupar les nombroses associacions de campaners de la Comunitat Valenciana.

El motiu principal d’aquesta necessitat de crear una federació és perquè servirà d’interlocutora davant l’Administració, perquè són només les federacions (i no les associacions) les que tenen la paraula i poden ser interlocutors en qüestions relacionades amb les campanes, els campanars i els tocs.

Es fa una votació a mà alçada, i amb 15 vots a favor i cap en contra, s’aprova la futura adhesió. En conseqüència la Junta General Extraordinària dels Campaners de la Catedral de València, aprova per unanimitat formar part de la Federació de Campaners de la Comunitat Valenciana.

2. Precs i preguntes

Al punt de precs i preguntes, Francesc anuncia als assistents els dos concerts programats per a les properes setmanes, a Sedaví i Silla, dins del ja tradicional cicle de concerts de campanes organitzat pel Museu de l’Horta Sud.

Marcos recorda també que el dia 23 de desembre l’Arquebisbe de València ha convocat, com ja va fer l’any anterior, totes les colles campaneres de la diòcesi, per mantindre un temps de trobada i conèixer l’actualitat de l’activitat campanera. Francesc proposa que enguany els tres representants de la colla no siguen part de la junta directiva, com l’any passat, sinó que cada any canvie la gent que assisteix. Es pregunta qui hi voldria assistir, i ràpidament es presenten tres campaners voluntaris.

D’altra banda, Marcos qüestiona la necessitat d’elaborar el calendari de compromís de tocs d’enguany, ja que sembla que als anys anteriors no haja tingut un seguiment o funcionalitat suficients. Contesten al dubte alguns campaners dient que efectivament no el miren massa, tot i haver-se inclòs enviat per e-mail. Com que altres campaners insisteixen en què sí que és útil, i per recomanació del tresorer i el president, Marcos diu que elaborarà el calendari com els altres anys.

Xavier aprofita el moment de precs per tornar a traure un tema que ja va eixir en altres juntes, com és la necessitat de comportar-se debidament en el campanar, i també en la Catedral, on acostumem a parlar massa alt, quan sovint s’hi està celebrant una missa o hi ha gent en oració. Francesc insisteix en què la sala de campanes és un espai obert, i que mai no es sap qui ens visita, per la qual cosa cal portar-se amb mesura, sense que desaparega el bon ambient.

Finalment, Francesc parla de la situació de la restauració de l’ermita de Santa Llúcia, seu dels Campaners de la Catedral de València. La “sala del gat”, utilitzada tradicionalment per l’antic Gremi de Campaners Valencians, es troba ja utilitzable, però encara queda molt per restaurar i per pagar, i l’associació de Campaners haurà de participar econòmicament també amb el que siga possible, com resulta lògic tenint en compte que serà un espai del qual l’associació en farà ús.

Sense més temes a tractar, a les 10:50 hores, per dispersió dels assistents, es tanca la junta, acabant amb la foto de grup que acompanya aquesta acta.

Marcos Buigues Metola, Secretari dels
CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (10-12-2010)

 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2010)
  campaners@hotmail.com
  : 21-10-2021
  Convertir a PDF