CAMPANERS DE MOIXENT - L'Arquebisbe de València rep als grups de campaners

L'Arquebisbe de València rep als grups de campaners

L'Arquebisbe de València amb els Campaners - Autor: CAMPANERS DE MOIXENT
L'Arquebisbe de València amb el Campaner de Moixent - Autor: CAMPANERS DE MOIXENT

El dia 23 de desembre, diversos representants dels diferents grups de Campaners de la Diòcesi van ser convocats prèviament per l’Arquebisbe de Valencia D.Carlos Osoro Sierra, per a mantindre una trobada i també per a felicitar-li el Nadal.

A les 18:30 estavem dins del Palau Arquebisbal grups de Campaners de Moixent, Albaida, Ontinyent, Catedral de València, Massanasa, Alaquas, Sagra, del barri del Campanar de València, Villar del Arzobispo, Morvedre, Alberic, Massamagrell, Algemesí, Eslida, Bocairent, Cheste. A l'hora prevista, D.Carlos ens salutació a cada un dels presents, ens va acollir molt content i ens va indicar que passàrem al Saló Gòtic on va tenir lloc la Reunió.

Presidint l'Arquebisbe la taula junt amb dos dels seminaristes Ximo Silvestre Campaner d'Ontinyent i Vicent Femenia de Sagra, ens va dirigir unes paraules de benvinguda, agraint-nos la presència en tal acte així com la labor que realitzem en els nostres Campanars i la col·laboració en altres tasques d'apostolat en les Parròquies.

L'Arquebisbe de València amb els Campaners - Autor: CAMPANERS DE MOIXENT
L'Arquebisbe de València amb el Campaner de Moixent - Autor: CAMPANERS DE MOIXENT

D.Carlos assenyala que “Las Campanas no es un medio moderno pero quiza es el medio mas adecuado para vivir una experiencia religiosa”. Bona prova d'això indica, “el constituye el hecho de que este año son dos los Campaneros que estan en el Seminario Mayor” (Ximo Silvestre, i Vicent Femenia), que passaran de tocar les Campanes a presidir l'Eucaristia.

D.Carlos ens va donar la paraula perquè compartírem les activitats que duem a terme, un representant de cada localitat va exposar breument les activitats que realitzem subratllant algun esdeveniment rellevant o alguna novetat de l'any que esta per a acabar. La explicació sobre les activitat de l'Associació Campaners de Moixent, la va exposar el President Felipe Sanchis.

Es va evidenciar la joventut de la majoria dels campaners segons va dir: “Yo por eso viendo tanta gente, tantos Campaners que estais en tantos lugares, viendo ademas que hay mucha gente joven que recoge la antocha que habeis hecho me llena de satisfacción aun más”. Este encontre amb el Pastor de la Diòcesi de València va ser convocada en una carta datada el 10 de desembre del 2010, en el que indicava “Es una gran alegria compartir con vosotros vuestra experiencia y los momentos más significativos de esta vocación, que vuelve a resurgir en nuestra diócesis de la mano de gente joven, capaz de dedicar parte de su tiempo a transmitir el Evangelio con el repicar y latir constante de la campana cuyo corazón debe permanecer vivo y latente”.

Va ser molt alegre el moment de la felicitació mútua, alhora que es degustaven uns dolços que l'Arquebisbe havia manat preparar per a l'ocasió qui també va fer entrega a cada un del llibre “Paraula i Vida 2011” per a seguir l'Evangeli de cada dia. També la Colla de Campaners d'Ontinyent regala a cada un dels presents d'un DVD sobre la restauració de les Campanes del Campanar de Santa Maria (Campanar de la Vila) d'Ontinyent que té de titul “Història d'un Campanar” també una felicitació Nadalenca i una nova edició sobre les Campanes del Campanar de Santa Maria.

Feliç trobada nadalenca, que desitgem poder celebrar tots els anys.

CAMPANERS DE MOIXENT

Campaners de Moixent (23-10-2010)

 • MOIXENT: Campanas, campaneros y toques
 • Reparación de campanas: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de Moixent (2010)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 16-06-2021
  Convertir a PDF