Ballar la Veu

Fer la veu de Verdaguer palpable: aquesta és la proposta. Provar que, a partir de totes les músiques escrites per acompanyar la veu del poeta, la campana de Folgueroles es guardi la veu en el seu turó de dintre, com més sencera millor, perquè balli llarga i secreta, la veu. Perquè -- a través de la corba de la campana que es clou contínua i callada -- rodi molta de veu a la plaça, i la sentim rodar.

Als organitzadors ens ha semblat que ningú no podia prendre la paraula en un acte així, i per això lliurem aquest escrit d'agraïment:

Gràcies als intèrprets: Quim Cornudella, Maria Mauri, Hug Vilamala i Mercè Villanueva. Gràcies, també, a l'Oriol Ponsatí-Murlà per afinar tants d'acords i a en Francesc Cortés per la recerca musical.

Gràcies als que han baixat la campana: Josep Pena, Josep Jofré, Ferran Molas, Lluís Manya i Pep Casanovas; als que han supervisat el moviment de la campana: Francesc Llop i Javier Calero; a qui l'ha penjat davant de l'església: Pere Casanovas i a qui ha coordinat la logística de l'arbre: Xevi Roviró.

Gràcies als qui han muntat l'escenari i els llums: Jordi Bou, Lluís Martí, Lluís Miquel Soler i Quico Bime.

Gràcies als qui han donat la imatge gràfica de tot plegat: Ton Granero, Natàlia González, Jordi i Pilar de Murtra Edicions, Jaume Cusachs i Víctor P. De Óbanos.

Gràcies als qui han confiat en el projecte: Carles Baronet, M. Àngels Blasco, Gil Orriols, mossèn Francesc Basora i Josep M. Riba.

Gràcies a la plaça. Gràcies.

Folgueroles, dissabte 14 de maig de 2011.


Pere Jaume Borrell i Guinart, conegut amb el nom de Perejaume (Sant Pol de Mar, Maresme 1957), és un pintor i poeta català.

Va néixer el 1957 a Sant Pol de Mar. De formació autodidacta pren clares influències d'autors com Joan Brossa, amb qui compartirà una obra a cavall entre la pintura i la poesia. És un artista difícil d'emmarcar per la seva experimentació constant amb tota mena de llenguatges. Repensa el paisatge mentre s'endinsa en ell, i el projecta a través d'un gran ventall de tècniques expressives

Entre els premis més destacats hi ha el Premi Nacional d'Arts Plàstiques (2005) concedit per la Generalitat de Catalunya per la seva obra Els cims pensamenters i el Premi Nacional d'Arts Plàstiques (2006) concedit pel Ministeri de Cultura d'Espanya per, segons les conclusions del jurat, "la solidesa intel·lectual de la seva postura, la seva reformulació de la relació entre art i territori i la seva reflexió entorn dels problemes de la representació dins i fora de la pintura".

AMICS DE FOLGUEROLES

Amics de Folgueroles (15-05-2011)

 • FOLGUEROLES: Campanes, campaners i tocs
 • Concerts de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Amics de Folgueroles (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 24-11-2020
  Convertir a PDF