Inauguració del Museu d'Artesanies

22 de juliol, a les 20 hores, tindrà lloc l’acte inaugural del Museu de les Artesanies: pedra, campanes i espart, d’Atzeneta d’Albaida, ubicat a l'antic escorxador i llavador municipals, dos edificis emblemàtics al municipi que que han sigue rehabilitats recentment.

Les obres de Consolidació i rehabilitació de l’antic llavador i escorxador municipals, s’inclouen dins de les ajudes RURALTER-Paisaje 2009, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

Les actuacions de “Senyalització i interpretació de la col·lecció museogràfica dedicada a la tradició artesanal d'Atzeneta”, gràcies a l’ajuda concedida per la Conselleria de Turisme per a l'Adequació de Recursos Turístics en xicotets municipis d'interior.

La inauguració comptarà amb la presència de la Il.lustríssima Sra. Dª Marta Valsiangiacomo Gil, Directora General d’Empreses Agroalimentàries i Desenrotllament Rural de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, del Sr. Alcalde d’Atzeneta, D. José H. Descals Guerrero, i de la resta de membres de la Corporació Municipal.

El present projecte ha consistit en la construcció del Museu de les Artesanies que té com a objectiu principal la conservació i difusió i, per tant, la posada en valor de la tradició artesanal d’Atzeneta, preservant de forma viva i palpable el llegat històric i artesanal d’Atzeneta.

Amb esta actuació es materialitza una vella aspiració dels atzenetins i atzenetines: la creació d'un museu que arreplega 800 anys d'història i tradició artesanal en un temps en què les anomenades “artesanies” de la pedra, les campanes i l’espart al poble d’Atzeneta perillen de desaparéixer. A més, ha estat possible recuperar i concentrar al museu del poble part del llegat deixat per la nissaga dels campaners Roses, foneria de gran prestigi a nivell nacional i internacional.

Campaners de Atzeneta
Campanes d'Atzeneta (18-08-2011)
 • Museu de les Artesanies. Pedra - Campanes - Espart - ATZENETA D'ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • ATZENETA D'ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • Museus i exposicions de campanes i tocs: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campanes d'Atzeneta (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 26 Visitants: 26 Usuaris: 0