La colla de Campaners de Sant Feliu es dissol després de quinze anys

L’entitat va prendre aquesta mesura després que el Bisbat obligués a retirar la Senyera del campanar de la catedral durant els actes de l’Onze de Setembre

La Senyera es va retirar a les 8 del vespre - Autor: <a href=
La Senyera es va retirar a les 8 del vespre

La colla de Campaners de Sant Feliu celebrava enguany els seus quinze anys de vida, però ja no en celebrarà més. El dia 11 de setembre, la colla no va fer el tradicional repic de campanes que se celebra després de les sardanes. La colla ha manifestat: “El Bisbat de Sant Feliu va obligar-nos a treure la Senyera del campanar i, per aquest motiu, a les 8 del vespre es va despenjar la Senyera i vam decidir dissoldre’ns com colla”.

Fetasantfeliu.cat s’ha posat en contacte amb persones que formen part d’aquesta colla. Els campaners han manifestat que el Bisbat els va dir que “la presència de la Senyera al campanar de la catedral molestava a algunes persones de Sant Feliu”. Segons sembla, els motius que es van presentar per fonamentar la retirada de la bandera catalana estan relacionats amb el fet que no es veu amb bons ulls que “es col·loqui un ‘símbol polític’ en un edifici que pertany a una institució que ha de ser neutral”. La colla de Campaners ha enviat una queixa al Bisbat i ha comunicat que ja no tocaran més. També han cancel·lat la Trobada de Campaners que estava prevista pel dia 9 d’octubre.

Fetasantfeliu.cat s’ha posat en contacte amb el Bisbat de la ciutat per poder conèixer la seva versió dels fets. Aquest diari no ha pogut parlar ni amb el Bisbe ni amb el servei de premsa de la institució, ja que manifesten que fins aquest divendres no poden atendre les nostres peticions.

Com a document adjunt podeu consultar la carta que ha redactat la colla de Campaners de Sant Feliu, on s’expliquen els fets de la Diada i la dissolució de l’entitat. A més, també es pot consultar una nota publicada al diari "Ara".

FetaSantFeliu.cat (14-09-2011)
 • Catedral de Sant Llorenç - SANT FELIU DE LLOBREGAT: Campanes, campaners i tocs
 • SANT FELIU DE LLOBREGAT: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA SEU DE SANT LLORENÇ (SANT FELIU DE LLOBREGAT) : Tocs i altres activitats

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © FetaSantFeliu.cat (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 26-06-2022
  Convertir a PDF