Acta de Benedicció de la Campana Santa Àgueda, “els Combregants”

“Laudate Dominum in cimbalis bene sonantibus, láudate eum in cimbalis juvilationis: omnis spiritus laudet Dominum: psalmo 150, v, 6º.

Hui, XXXII diumenge del temps ordinari del cicle litúrgic, 6 de novembre de l’any del Senyor de 2011, a l’ interior del temple de l’Arxiprestal Parròquia de l’Assumpció de Nostra Senyora de Santa Maria d’Ontinyent, en el transcurs de la celebració eucarística dominical que s’inicià a les 11’30 hores, al setè any de pontificat de sa santedat en Benet XVI, en el regnat a l’estat Espanyol de S.S.M.M. En Joan Carles I de Borbó i Na Sofia, sent Arquebisbe de la arxidiòcesi llevantina l’Excm. i Rvdm. Carlos Osoro Sierra, president de la Generalitat Valenciana el molt honorable Alberto Fabra Part, vicari episcopal de la vicaria VI l’Ilm. José Maria Payá Mataix,arxiprest de l’arxiprestat “la Puríssima” i plebà de l’Arxiprestal Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria en Juan Melchor Seguí Sarrió, amb la presència dels diferents estaments i representacions cíviques, així com de la Corporació Municipal encapçalada per la 1ª tinença d’alcaldia, en la molt Antiga, Noble, Lleial i Caritativa Ciutat d´Ontinyent presidint-la com alcalde - president En Jorge Rodríguez Gramage. Actuant com a padrins: En José Enrique Morant Salvador (sacristà del temple), En Enrique Gramage Calatayud (membre de l’Adoració Nocturna Espanyola secció d’Ontinyent), Na Paqui Horcas Poyato (coordinadora equip de pastoral de la salut) y Na Mª Virtudes Mollà Cambra (campanera de la Colla de Campaners d’Ontinyent), sota el testimoni de tot el poble fidel.

La nova campana, essent a partir d’aquest moment la novena de l’actual conjunt de campanes, d’uns 514 kilograms i 930mm de boca, ha estat fosa en la localitat de Asten (Holanda) per les artesanes mans de la fonedora Royal Eijsbouts, autors d´aquest bronze i del seu so, el qual, voltejarà al campanar de la Vila d’Ontinyent, sent propietària d´esta campana i, signat a efectes oportuns en esta acta, la Parròquia de l’Assumpció de Santa Maria d’Ontinyent.

En Juan Melchor Seguí Sarrió, arxiprest, plebà i rector d’esta Parròquia, qui ha presidit aquest acte, beneeix esta campana com a “Santa Àgueda” que serà coneguda popularment pels Combregants, així com tots els ferratges i accesoris de la mateixa, realitzats per l’empresa Electrorecamp S.L qui ha dut a terme la ma d’obra i instal·lació d’aquest bronze tot i arpofitant el restaurat i nou jou de fusta fet l’any 2005 de la predecessora campana (de característiques i so semblants però de diferent disseny) beneïda el 30 de novembre de 1941 a la Plaça de la Vila i fosa per les mans de Manuel roses Vidal. L’antiga campana a partir d’aquests moments formarà part del patrimoni museístic de la nostra ciutat degut a una gran fissura apareguda momentàniament al vol de Glòria per l’entrada de la Puríssima al temple durant el seu trasllat de la Capella a l’Altar Major, quedant com a record en esta acta i en la memòria de tots els assistents i testimonis en aquest gran acte.

Signen l´oportuna acta:

En Juan Melchor Seguí Sarrió

Plebà de la Parròquia de Santa Maria d’Ontinyent i Arxiprest de “la Puríssima”

En Josep Antoni Francès Esteve

1r tinent d’Alcaldia de la ciutat d’Ontinyent

En José Enrique Morant Salvador, En Enrique Gramage Calatayud, Na Paqui Horcas Poyato i Na Mª Virtudes Mollà Cambra

Padrins de la campana Santa Àgueda, “els Combregants"

Original: exemplar per al padrí/na

Colla de Campaners d´Ontinyent (06-11-2011)
 • ONTINYENT: Campanes, campaners i tocs
 • COLLA DE CAMPANERS D'ONTINYENT (ONTINYENT) : Tocs i altres activitats
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Inventari de campanes
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Intervencions
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Inventari de rellotges
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Benedicció de campanes: Bibliografia
 • Campanes (epigrafia, descripció): Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Colla de Campaners d´Ontinyent (2011)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-04-2021
  Convertir a PDF