Torna a sonar el vell rellotge del Col·legi del Patriarca


En un senzill acte que tindrà lloc el dia 5 de desembre de 2011, després de la missa de la festivitat de Sant Maur, patró del Real Seminari del Corpus Christi de València, es posarà en funcionament el rellotge que durant segles ha regulat la vida del Col·legi i els seus voltants.

En realitat, el rellotge de forja, el més antic dels existents de la ciutat, mostrat en una de les estades del claustre alt, serà substituït per un modern ordinador que tocarà, com el rellotge antic, el toc de les hores, sense repetició, amb la campana major, de 1599, i un toc a les mitges amb la campana menor, de la mateixa època que no té any però que utilitza encara una inscripció en lletra gòtica. El rellotge tocarà durant la jornada, des de les nou del matí fins a les deu de la nit, i guardarà el silenci tant durant les hores nocturnes com durant el Divendres i Dissabte Sant.


La instal·lació del nou mecanisme ha servit per a restaurar i documentar les campanes, ja que la xicoteta, la de les mitges, es trobava en molt mal estat degut a la seua posició quasi inaccessible. El mecanisme, instal·lat per l'empresa "2001 Técnica y Artesanía”, ha sigut finançat pels 'Campaners de la Catedral de València', que van celebrar recentment en este Col·legi el 40 aniversari dels tocs manuals de les seues campanes. El cost de l'actuació superarà els 4.000 euros.

Aquesta associació dels campaners de la Catedral va tindre precisament el seu origen en els 'Campaners del Patriarca', i amb esta restauració, finançada per les activitats dels campaners, s'ha volgut recordar tants anys de toc manual.

La recuperació del rellotge suposa que unes campanes, que portaven més de cent anys en silenci, tornen a marcar, durant la jornada, el ritme pausat del Real Col·legi del Corpus Christi.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
(04-12-2011)
 • Real Col·legi Seminari de Corpus Christi (Torre del Patriarca) - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • 2001 TÉCNICA Y ARTESANÍA, S. L. (MASSANASSA) : Intervencions
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 23-10-2021
  Convertir a PDF