Inaugurada la restauració del campanar de la Catedral de Vic

L'acord entre l'Obra Social "la Caixa", el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Bisbat de Vic, emmarcat en el Programa Romŕnic Obert, ha fet possible aquesta restauració, que ha tingut un cost de 435.000 euros

El nou campanar de la Catedral de Vic - Autor: ARA CAT
El nou campanar de la Catedral de Vic - Autor: ARA CAT

Els treballs de restauració del campanar de la Catedral de Vic van començar el maig de l'any passat i van finalitzar aquest mes de febrer. Han estat, doncs, nou mesos en els quals s'han pogut dur a terme les tasques necessŕries per posar en valor aquest monument i fer-li recuperar l'esplendor pretčrit. La restauració ha permčs actuar en l'estructura de la torre, reparant o substituint aquells pilarets cilíndrics malmesos. Pel que fa a la teulada, s'ha procedit al seu desmuntatge i s'ha fet una impermeabilització. Després, s'ha fet una nova col·locació de la teulada substituint les teules malmeses. L'operació, emmarcada en el Programa Romŕnic Obert de La Caixa, ha tingut un cost de 435.000 €.

La inauguració del campanar ha comptat amb la presčncia del president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el bisbe de Vic, Romŕ Casanova; el director executiu de "la Caixa" i director general adjunt de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Giró; l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; i el director del Museu Episcopal de Vic i delegat del patrimoni Cultural de Bisbat, Josep Maria Riba.

ARA CAT

ara.cat (31-03-2012)

 • VIC: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALČNCIA
  Campaners de la Catedral de Valčncia
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © ara.cat (2012)
  © Campaners de la Catedral de Valčncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 01-04-2020
  Convertir a PDF