Inaugurada la restauració del campanar de la Catedral de Vic

L'acord entre l'Obra Social "la Caixa", el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Bisbat de Vic, emmarcat en el Programa Romànic Obert, ha fet possible aquesta restauració, que ha tingut un cost de 435.000 euros

El nou campanar de la Catedral de Vic - Autor: ARA CAT
El nou campanar de la Catedral de Vic - Autor: ARA CAT

Els treballs de restauració del campanar de la Catedral de Vic van començar el maig de l'any passat i van finalitzar aquest mes de febrer. Han estat, doncs, nou mesos en els quals s'han pogut dur a terme les tasques necessàries per posar en valor aquest monument i fer-li recuperar l'esplendor pretèrit. La restauració ha permès actuar en l'estructura de la torre, reparant o substituint aquells pilarets cilíndrics malmesos. Pel que fa a la teulada, s'ha procedit al seu desmuntatge i s'ha fet una impermeabilització. Després, s'ha fet una nova col·locació de la teulada substituint les teules malmeses. L'operació, emmarcada en el Programa Romànic Obert de La Caixa, ha tingut un cost de 435.000 €.

La inauguració del campanar ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el bisbe de Vic, Romà Casanova; el director executiu de "la Caixa" i director general adjunt de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Giró; l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal; i el director del Museu Episcopal de Vic i delegat del patrimoni Cultural de Bisbat, Josep Maria Riba.

ARA CAT

ara.cat (31-03-2012)

 • Catedral de Sant Pere - VIC: Campanes, campaners i tocs
 • VIC: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © ara.cat (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 12-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 105 Visitants: 105 Usuaris: 0