Reobre el campanar de la Catedral de Vic després de nou mesos de restauració


El campanar de la Catedral de Vic ha reobert aquest dissabte després de nou mesos de restauració gràcies a un acord entre la Generalitat, l'Obra Social de La Caixa i el Arquebisbat de Vic.

A l'acte de reobertura hi han acudit el president del Govern, Artur Mas; el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; l'alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal; el bisbe de Vic, Romà Casanova, i el director executiu de La Caixa i director general adjunt de l'Obra Social, Jaume Giró.

L'Obra Social de La Caixa ha invertit 435.000 euros en la rehabilitació de la torre, dins del Programa Romànic Obert, que té com a objectiu la conservació d'aquest llegat patrimonial, explica l'entitat en un comunicat.

La restauració ha consistit a reparar l'estructura de la torre, impermeabilitzar el sostre, renovar les finestres vidriades i col·locar reixes contra els ocells, a més de renovar la instal·lació elèctrica i d'emergència.

El campanar és un dels monuments més destacats del romànic català i conviu amb l'actual claustre i retaule, d'època gòtica, i la capella, d'estil barroc.

18,27 Milions per al romànic

El programa Romànic Obert de l'Obra Social de La Caixa té una inversió de 18.275.000 euros i ja ha actuat en 78 monuments, en els que s'han fet tasques de restauració i conservació, intervencions arqueològiques o de senyalització.

A la comarca d'Osona, a més del campanar, s'han fet tasques a l'església del Castell de Tona, l'església de Santa Eugènia de Berga i el monestir de Sant Pere de Casserres a Les Masies de Roda, amb una inversió total de 400.000 euros.

EUROPA PRESS
europapress.cat (01-04-2012)
 • Catedral de Sant Pere - VIC: Campanes, campaners i tocs
 • VIC: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © europapress.cat (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 12-06-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 107 Visitants: 107 Usuaris: 0