El Campanar d'Horta

Volem que torni a sonar! - Autor: salvemhorta.blogspot.com
Volem que torni a sonar! - Autor: salvemhorta.blogspot.com

Quina tristor, barrejada de nostàlgia experimento cada dia, quan amb el meu pas pausat i en una mirada lleugera observo el lamentable estat en que es troba el campanar del nostre barri. Amb les campanes insonores, sense el temps que marcava i privat de les seves funcions.

Per a desfogar-me de la profunda malenconia que el fet em produeix, m’obligo a mi mateix a escriure alguna cosa sobre el cas i així em trec de sobre per un moment aquesta pena que no es mereixen cap del nostres veïns i veïnes.

Començo per denunciar i de forma severa la incomprensible decidia dels responsables del manteniment d’una instal•lació, de la que no han sabut valorar el sentiment i l’estima que durant tants anys tenim la gent d’Horta pel nostre campanar, per la seva historia i el seu dibuix esvelt que s’aixeca com a verdader emblema local i que s’hauria de preservar com un tresor íntim i existencial propietat de la gent d’Horta.

El campanar havia estat sempre llum, guia i senyal puntual d’amistoses trobades i el so de les seves campanes hauria acompanyat durant els temps a obrir molts ulls, despertant sentiments i marcant també obligacions, en definitiva donant vida a tot un poble.

Jo he fet diverses gestions per recuperar-lo, però malauradament entre les accions d’uns i altres totes infructuoses de resultats. Estava a punt de plegar veles.

I ara és l’hora que he descobert un moviment de gent que animen a una campanya de “SALVEM EL CAMPANAR D’HORTA”, i jo mi vull sumar donant-los les gràcies, a la vegada que animo a tothom a col•laborar-hi i fer nostra una cosa que ens han pres. Tot ens ho prenen.

Diguem prou a tant espoli. Ajudem-los en la seva tasca i tots en sortirem beneficiats.

N’estic segur, de que si som capaços de fer costat a aquesta plataforma amb totes les nostres forces, guanyarem la batalla i algú haurà de prendre responsabilitats perquè a no tardar el nostre campanar sigui el que era. Tocant campanes i marcant el temps de tots nosaltres, veïns i veïnes d’Horta.

UN HORTENC

Federació de Comerç Cor d'Horta i Mercat (01-06-2012)

 • Campanar d'Horta - BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Soroll i denúncies: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Federació de Comerç Cor d'Horta i Mercat (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 22-01-2022
  Convertir a PDF