La Federació de Campaners Valencians ja és una realitat

L’objectiu es treballar pel patrimoni de les Campanes en tots els pobles


El passat dissabte 1 de desembre va tenir lloc la constitució de la federació de campaners valencians. A l'acte celebrat a València, a la seu dels Campaners de Campanar, les diferents associacions campaneres van aprovar els estatuts del Gremi de Campaners Valencians, nom que se li donarà a la federació, i van elegir als membres de la junta directiva que encapçala el representant de la Colla de campaners d'Ontinyent, Rafael Ballester i Gandia a la presidència; amb Lluis Segrelles Albert, representant dels Campaners d'Albaida com a Secretari, i Francesc Llop i Bayo per part dels Campaners de la Catedral com a tresorer. Completen la junta els vocals dels campaners de Campanar, Morvedre, Alberic, Massanassa, Moixent, Soneja, Alqueria de la Comtessa i Santa Catalina (Caudete). Estigueren també presents els representants dels Campaners d'Alaquàs i Vila-real.

La federació naix amb l'objectiu de sumar esforços entre els diferents col•lectius que la integren, per tal de defendre l'estudi, conservació i difusió de les campanes i rellotges monumentals així com els seu tocs, promocionant del toc manual de campanes.

La jornada va acabar, com no podia ser d'altra manera, amb un vol extraordinari de campanes a l'església parroquial de Ntra. Sra. de la Misericòrdia de Campanar, seguit d’un dinar de germanor.

El proper pas, una vegada finalitzats els tràmits administratius, consistirà en la presentació del Gremi a les diferents institucions i organismes públics i religiosos.

Contacte, Rafael Ballester (President) 620 142 000 / 626 233 271

GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS (01-12-2012)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • FEDERACIÓ VALENCIANA DE CAMPANERS (COMUNITAT VALENCIANA) (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Campaners: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © GREMI DE CAMPANERS VALENCIANS (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 08-03-2021
  Convertir a PDF