Els núvols impedeixen veure el sol travessant el Campanar

Els núvols han impedit gaudir d'un bonic fenòmen metereològic - Autor: FERRAN, Anna
Els núvols han impedit gaudir d'un bonic fenòmen metereològic - Autor: FERRAN, Anna

Els núvols han jugat una mala passada al centenar de persones que s'han reunit al carrer del Vidre per veure com la llum del sol passava entremig de les dues finestres del campanar de la Prioral. Aquest fet només es pot observar els dies 20, 21 i 22 de desembre, coincidint amb el solstici d'hivern. El sol passa pel punt més baix de l'horitzó i això provoca que els seus rajos passin, al voltant de les 10 del matí, per dins de dues de les finestres. En el moment més àlgid, es forma una estrella de llum, que fa les delícies de tots els amants de la fotografia.

No se sap si aquest espectacle lumínic i arquitectònic és casualitat o fruit d'una estratègia planificada pels constructors del Campanar i la Prioral, seguint creences medievals. El cert, però, és que cada any el carrer del Vidre acull més reusencs que volen veure el fet. Tot i que el fenomen es pugui contemplar durant tres dies a la mateixa hora, el dia que es veu totalment és el 21.

Jordi Trill, dedicat a la fotografia, explica que abans eren una dotzena d'aficionats els que es reunien cada any per contemplar el moment i capturar-ne la instantània. Ara bé, d'uns anys cap aquí el nombre de persones que volen contemplar el moment ha augmentat i fins i tot alumnes de diverses escoles de la ciutat es desplacen per veure-ho.

FERRAN, Anna

Reus Digital (21-12-2012)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanes, campaners i tocs
 • REUS: Campanes, campaners i tocs
 • Campanars: usos visuals i simbòlics: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Reus Digital (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 31 Visitants: 30 Usuaris: 1 - Troiano