Restaurem el Campanar

Una catedral que cal refer i mantenir amb seguretat i bellesa

El Campanar - Autor: CATEDRAL DE BARCELONA
El Campanar - Autor: CATEDRAL DE BARCELONA

En el lloc de l’antiga basílica paleocristiana i de la posterior catedral romànica de la ciutat de Barcelona es bastí, bàsicament al llarg dels segles XIV i XV i de finals del XIX i inicis del XX, la nova Catedral, que és un dels màxims exponents del gòtic català. Està inclosa en el Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Històrico-Artístic de la ciutat de Barcelona del 1979 i està declarada monument històrico-artístic d’interès nacional.

Les intervencions per a la conservació de la nostra seu han estat nombroses, per exemple la renovació del cor l’any 1997, la restauració de les gàrgoles i construcció de la passera el desembre de 1998, la nova campana de la catedral, la Montserrat, també l’any 1998, la renovació parcial de la instal·lació elèctrica, o la restauració de la façana, per citar-ne només algunes de les més recents. Actualment es procedeix a dotar de millor estabilitat el campanar de les campanes.

Aquestes actuacions es fan amb materials més duradors que aquells de què disposaven els nostres avantpassats. D’ells vàrem rebre la Catedral. Ara tenim la responsabilitat de trametre-la a les noves generacions amb els recursos i les garanties que la tècnica constructiva posa avui a les nostres mans, amb un gran sentit de respecte a l’obra material que els nostres avis, amb els seus recursos, ens varen deixar. És per aquest motiu que us demanem un ajut per al projecte de restauració del campanar.

AJUDA'NS!

Pots fer el teu donatiu:

Dipositant-lo a les caixetes de la campanya.

Enviant un xec a nom de:

Catedral de Barcelona, Pla de la Seu, s/n, 08002 Barcelona.

Ingressant l'aportació al compte de "la Caixa":

2100 3200 91 2500003069

Mitjançant una subscripció periòdica

Els donatius a la Catedral desgraven un 25% en l'IRPF

[pdf]

CATEDRAL DE BARCELONA

Catedral de Barcelona (27-12-2012)

 • BARCELONA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Catedral de Barcelona (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 26-11-2020
  Convertir a PDF