25 anys dels Campaners de la Catedral de València

Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València - Campaners de la vesprada
Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València - Campaners de la vesprada

Ahir, Solemnitat del Santíssim Corpus Christi, els Campaners de la Catedral vam celebrar el 25 aniversari de tocar en la Catedral, de la millor manera que sabem, és a dir compartint els nostres tocs de campanes a la Catedral, a la Ciutat de València i al món, i també compartint un dinar de germanor.

Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de ValènciaCelebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València
Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València

Es retrobarem 25 campaners a l'hora del dinar, en el restaurant "La Riuà", i va ser una gran alegria trobar cares antigues, com especialment la de Pep GIMÉNEZ i SÁNCHEZ, que per la seua edat, 78 anys, ja no sol pujar a la Sala de Campanes a compartir, amb els més joves, la seua refinada i elegant tècnica de tocar les campanes.

Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València
Celebrant els 25 anys dels Campaners de la Catedral de València

Volem agrair a tots els que han fet possible aquest aniversari. Per suposat als més de 100 Campaners que durant aquests 25 anys ens han permés interpretar la més alta música comunitària de la Catedral i de la Ciutat de València.

A aquells què ens animaren a començar a tocar, com l'inoblidable Josechu ARTEAGA, que ens va donar l'espenta necessària, en 1988, per iniciar-nos en aquesta extraordinària aventura.

A tots els que ens han suportat, sobre tot en els moments difícils, especialment l'anterior degà Dom Ramon ARNAU, qui ens va recolzar tant en aquella extraordinària proposta de dur tres campanes de la Catedral al Pavelló de l'Expo de Sevilla, gràcies a la qual cosa vam poder restaurar les sis campanes abans electrificades, i sobre tot, vam començar a ser reconeguts com depositaris i intèrprets d'aquest sonor patrimoni immaterial.

Gràcies també a Don Carlos, el present Arquebisbe de València, que ahir ens va dedicar unes paraules emocionants als Campaners, en la missa pontifical.

I gràcies de nou a tots, per aconseguir, en 25 anys, que els tocs de les campanes passaren de ser "una cosa antiga, fora del temps", a un reconegut element del patrimoni intangible, part necessària i sonora del nostre paisatge festiu valencià.

Abans, els qui tocàvem les campanes del Real Seminari del Corpus Christi, en la torre del Patriarca, per a la Huitava del Corpus, des del 1971, cada any, després d'acabar de tocar i de fer-nos la corresponent orxateta, sempre acabàvem dient, com si fórem els jueus de la Diàspora, "L'Any que ve, al Micalet".

Gràcies, de nou, a tots, els qui heu, els qui havem fet possible que aquest somni fora una realitat tan magnífica!!!

LLOP i BAYO, Francesc

(03-06-2013)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 24-02-2021
  Convertir a PDF