FERRAN, Anna - Gralles i timbals, a dalt del Campanar

Gralles i timbals, a dalt del Campanar

Quinze grallers i dos timbalers aprofitaran el silenci de la nit per oferir un concert de gralla dalt del Campanar de Reus. D'aquesta manera l'Aula de Sons celebra el quinzè aniversari. La proposta és una de les novetats que més expectativa ha generat d'aquest Sant Pere 2013, segons comenta Daniel Carbonell, cap d'estudis de l'Aula de Sons. El divendres, 14 de juny, a les 10 de la nit, són el dia i hora del concert, que tot i ser una novetat de la Festa Major recupera alguns concerts que s'havien fet antigament a Catalunya.

Cançons de concert per a gralla i cançons típiques de la Festa Major. Aquest serà el repertori que els alumnes més avançats de l'Aula de Sons, juntament amb alguns dels seus professors, oferiran en el concert nocturn del 14 de juny. En total, el Campanar acollirà una quinzena de músics, entre grallers i timbalers.

"Vam pensar diversos possibles actes per celebrar el quinzè aniversari, i al final vam creure que seria interessant fer un concert des de dalt del Campanar", explica Carbonell. El cap d'estudis de l'Aula de sons afegeix que "és un acte maco que abans es feia molt i que ara s'havia perdut, cosa que el dota d'un cert esperit de recuperació històrica". A Reus, però, no hi ha cap registre o arxiu que demostri la realització d'aquest tipus d'acte festiu, com sí passa en d'altres indrets de Catalunya.

De moment, ja s'ha fet una prova de so amb un únic graller, a ple dia, i Carbonell assegura que se sent "amb potència" des de la plaça del Mercadal. El dia del concert se sentirà "perfectament" des de tot el nucli antic. En un primer moment es volia fer el concert a mitjanit, però al final s'ha escollit fer-lo a les 10 de la nit perquè "és una hora on hi ha gent al carrer, a les terrasses dels locals, o sopant a casa i per tant tothom podrà gaudir-ne".

Ara per ara, des de l'Aula de Sons estan expectants per veure quin serà el resultat del concert del divendres, 14, tot i que es mostren segurs que sortirà bé. "Tenim la voluntat que es faci cada any", afirma Carbonell, amb vistes al futur. "Enguany, tenim la primera experiència amb gralles i timbals, i en funció de com ens adaptem a l'espai, l'any que ve ho ampliarem amb més instruments", conclou.

FERRAN, Anna

reus digital (12-06-2013)

 • Església Prioral de Sant Pere - REUS: Campanas, campaneros y toques
 • REUS: Campanas, campaneros y toques
 • Campanarios: usos visuales y simbólicos: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © reus digital (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualización: 21-02-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 32 Visitants: 31 Usuaris: 1 - eliseu