La Coma inicia les obres de restauració del campanar

Les obres busquen reforçar estructuralment les cobertes i corregir les mancances d'instal·lacions

Restauració del campanar - Autor: AJUNTAMENT LA COMA I LA PEDRA
Restauració del campanar - Autor: AJUNTAMENT LA COMA I LA PEDRA

L'Ajuntament de la Coma i la Pedra ha iniciat les obres de restauració del campanar i el retaule de l'església de la Pedra, la que documentalment s'ha demostrat més antiga de la vall de Lord.

Les obres, adjudicades per l'Incasòl amb un cost de 265.000 euros, estan subvencionades per l'1% cultural destinat pel departament de Territori i Sostenibilitat, que hi aporta 145.000 euros, i els 120.000 euros restants són a càrrec dels fons del consistori amb ajudes de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, que hi aporta 64.000 euros. L'Ajuntament i el Bisbat han arribat a un acord gràcies al qual el consistori finança els treballs de restauració de l'església a canvi de la rectoria de la Pedra, que passarà a ser propietat de l'Ajuntament.

Segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Marc Escarré, "les obres tenen com a objectiu millorar els acabats dels revestiments interior i exterior, reforçar estructuralment les cobertes i corregir l'envelliment i el dèficit d'instal·lacions". Així, és previst restaurar completament el campanar i la seva coberta, s'instal·larà una escala nova de ferro, en substitució de l'actual de fusta, i es reforçaran els suports de la campana. A l'exterior, és previst repassar l'estanquitat de la coberta, rejuntar les parets i repassar les cornises amb morters reparadors. A més, se soterrarà la línia elèctrica d'escomesa i es col·locaran teules a la coberta del cementiri. A l'interior del temple, s'escataran les parets i es revestiran amb morter de calç, a més de fer la instal·lació elèctrica d'enllumenat, megafonia i calefacció noves.

Un cop estiguin enllestides les obres es tornarà a col·locar el retaule barroc de l'altar major que ha estat restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya a Valldoreix.

REDACCIÓ

Regió7 (14-01-2013)

 • LA COMA I LA PEDRA: Campanes, campaners i tocs
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  © Regió7 (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF