Els Campaners d'Albaida celebraran la declaració de BIC del toc manual de campanes amb un acte dissabte

Este dissabte 28 de setembre tindrà lloc a la Tourist Info d’Albaida un acte de presentació de la declaració del toc manual de campanes com a Bé d’Interés Culutural (BIC) Immaterial, que es va produir el passat 2 d’agost, amb un acte i una exposició al carrer.

L’acte tindrà lloc a les 20,30h i es farà també un reconeixement i homenatge al vora centenar de persones “que han col·laborat en què es perpetue fins els nostres dies el toc manual de campanes en Albaida” segons expliquen els campaners.

Seguidament, s’inaugurarà l’exposició ‘Sons i llums’ dedicada al toc manual i que s’oferirà a la plaça Pintor Segrelles amb fotografies de Paco Boronat i Enric Pont instal·lades als balcons de les cases de la plaça.

Per al diumenge 29 de setembre a les 6h, a la Sala de Campanes del campanar, els campaners faran entrega a les Regines de festes i al President d’un pergamí en record del primer revolteig de campanes de les festes. Les Regines seran les encarregades d’encendre el cartell lluminós que amb el nom de la patrona d’Albaida, ‘Remei’ que presidirà les festes des de dalt del campanar.

Seguidament a les 6,30h les campanes, primer individualment i després conjuntament anunciaran a tota la població la proximitat de les festes amb un revolteig de gran solemnitat.

COMARCÀLIA
comarcàlia.info (26-09-2013)

 

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © comarcàlia.info (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 05-12-2020
  Convertir a PDF