Pollença desmunta les campanes

El motiu d'aquesta operació és la reparació de l'estructura de ferro i formigó que les suporta, que estava en molt mal estat de conservació

En reforçaran l'estructura

Pollença desmunta les campanes - Autor: http://www.arabalears.cat
Pollença desmunta les campanes - Autor: http://www.arabalears.cat

L'Ajuntament de Pollença desmuntà i davallà ahir al matí les dues campanes que toquen les hores i els quarts, situades al capdamunt del campanar de l'església de la Mare de Déu dels Àngels. El motiu d'aquesta operació és la reparació de l'estructura de ferro i formigó que les suporta, que estava en molt mal estat de conservació.

Les tasques de rehabilitació inclouran també la permeabilització de la terrassa del campanar i la instal·lació d'un parallamps. També es duran a terme altres actuacions, com la il·luminació del campanar i la restauració de les esferes del rellotge. Segons indicà el batle, Bartomeu Cifre, el projecte té un pressupost total de 20.000 euros, els quals previsiblement no es gastaran per complet. L'obra durarà un parell de setmanes i no és segur que estigui enllestida per Cap d'Any.

Aquesta operació suposà ahir un matí de feina. L'Ajuntament instal·là una grua a la plaça Vella, que es va haver de muntar in situ , ja que el campanar fa 36 metres i el braç havia de ser de grans dimensions. Tot seguit, es va tallar l'estructura de ferro que aguantava les campanes i aquestes es van davallar. Desenes de veïns vigilaren el procediment, que s'allargà de les 7.30 fins a les 12.30 h.

BONNÍN, M.

Ara Balears (12-12-2013)

 • Parròquia de la Mare de Déu dels Àngels - POLLENÇA: Campanes, campaners i tocs
 • POLLENÇA: Campanes, campaners i tocs
 • Reparació de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ara Balears (2013)
  © Campaners de la Catedral de València (2024)
  campaners@hotmail.com
  Actualització: 21-04-2024
  Convertir a PDF

  Connectats: 26 Visitants: 25 Usuaris: 1 - alepuz