Una inversiˇ de 60.000 euros permetrÓ restaurar el campanar de Rocafort de Queralt


El campanar de Rocafort de Queralt (Conca de BarberÓ) es podrÓ restaurar grÓcies a una inversiˇ de 60.000 euros. L'ajuntament del municipi, la Diputaciˇ de Tarragona i l'Arquebisbat de Tarragona han signat aquest dissabte l'acord pel qual cada instituciˇ finanšarÓ el 33,33% del projecte, pressupostat en 59.780 euros. AixÝ, cadascuna hi aportarÓ uns 20.000 euros. D'aquesta manera es posarÓ fi a l'estat de deteriorament actual del campanar, que data del segle XVIII, amb el consegŘent perill de despreniments. Els treballs s'iniciaran en breu i duraran uns dos mesos.

L'alcalde del municipi, ValentÝ Gual, ha posat de manifest el perill seriˇs que comporta l'estat actual del campanar, fet pel qual s'ha hagut d'actuar amb urgŔncia per tal de trobar-hi una soluciˇ rÓpida. El president de la Diputaciˇ, Josep Poblet, ha destacat la tasca conjunta de les tres institucions, i ha refermat la voluntat de l'ens supramunicipal de participar en el manteniment i conservaciˇ del patrimoni hist˛ric de la demarcaciˇ. Finalment, l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, ha ressaltat la importÓncia d'un patrimoni que, si bÚ Ús de titularitat de l'EsglÚsia, pertany a tota la societat. Les obres comenšaran aviat i duraran un parell de mesos.

Una construcciˇ del segle XVIII

L'EsglÚsia parroquial de Rocafort de Queralt, que data del segle XVIII, tÚ un campanar de base quadrada i fust octogonal coronat per un cos mÚs petit amb una c˙pula. Actualment presenta un estat de deteriorament evident, a causa del despreniment de part de les peces que formen les voltes, esquerdes i falta de rejuntat.

TARRAGONA R└DIO

Tarragona RÓdio (01-02-2014)

 • ROCAFORT DE QUERALT: Campanes, campaners i tocs
 • Restauraciˇ de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VAL╚NCIA
  Campaners de la Catedral de ValŔncia
  Buscar campana, campanar, poblaciˇ, fonedor, epigrafia, any fosa, autor, article
  ę Tarragona RÓdio (2014)
  ę Campaners de la Catedral de ValŔncia (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 25-05-2020
  Convertir a PDF