FERRER, J. - Milloren el teulat i el campanar de Cartellà

Milloren el teulat i el campanar de Cartellà

Dos mesos d'obres serviran per reforçar la coberta i embellir la façana central de la torre de l'església

L'Ajuntament de Sant Gregori, la Diputació i el Bisbat assumeixen el cost abans del suport dels feligresos

Una imatge de les baranes de protecció en la intervenció de la coberta de l'església de Cartellà i, al fons, el campanar, la setmana passada - Autor: FERRER, J.
Una imatge de les baranes de protecció en la intervenció de la coberta de l'església de Cartellà i, al fons, el campanar, la setmana passada - Autor: FERRER, J.

Després de les obres que es van fer a l'església de Sant Medir, un dels set nuclis del municipi de Sant Gregori, ara és el torn de les millores a l'església romànica de Sant Feliu, a Cartellà. Des de fa tres setmanes, es porten a terme els treballs per arreglar el teulat i el campanar de l'església.

Les obres tenen el suport econòmic de l'Ajuntament de Sant Gregori (uns 22.000 euros), la Diputació de Girona (19.000 euros) i el Bisbat (20.000 euros). Segons explica el capellà de Cartellà i Sant Medir, mossèn Josep Quer, el teulat de l'església requeria una intervenció des de feia temps, perquè abans ja s'havia hagut d'apuntalar l'edifici.

Ara, gràcies a la col·laboració de tres entitats, s'ha reforçat la coberta de l'edifici religiós i, alhora, la coberta de la rectoria. La rectoria de Cartellà és la seu de l'Ateneu de la Vall de Llémena, que el Bisbat ha cedit a l'Ajuntament de Sant Gregori. En aquesta primera fase, que s'hauria d'acabar a finals de març, també s'embellirà la façana central del campanar. Mentre hi hagi obres, es podran fer amb normalitat les litúrgies i la resta d'activitats de la parròquia.

La segona fase

Mossèn Quer també informa que més endavant hi haurà la segona fase de les obres, que inclouran l'actuació en les altres tres façanes. Quer i l'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca (CiU), van convocar una reunió amb els veïns de Cartellà. En principi, els feligresos de la parròquia contribuiran a l'hora de completar la restauració del campanar de l'església.

FERRER, J.

El Punt (04-02-2014)

 • SANT GREGORI: Campanas, campaneros y toques
 • Restauración de campanarios: Bibliografía

   

 • Volver a la página anterior
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © El Punt (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 13-06-2021
  Convertir a PDF