Les campanes de Fortaleny tornen a sonar després de ser restaurades.

Les campanes restaurades de Fortaleny sonen de nou després de la intervenció duta a terme en els Tallers Electrorecamp, S.L., d'Ontinyent, excepte la campana Sant Antoni Abad que va ser remesa a Gajano-Cantàbria, a l'empresa Hermanos Portilla per al seu refundició.

El vicepresident primer de la Diputació de València, Juan José Medina, va acudir ahir a Fortaleny en representació del president de l'organisme provincial. Després de saludar a la corporació municipal, va signar en el llibre d'honor del municipi i es va dirigir a l'església parroquial de Sant Antoni Abad, en la porta del qual estaven situades les campanes.

Els veïns assistents esperaven impacients escoltar-les de nou després de la seua restauració, donat el mal estat en què es trobaven i es mostraven satisfets del bon treball realitzat.

El rector Bernardo Pastor va procedir a la benedicció de les campanes, després de la qual va destacar la importància que sempre han tingut aquestes en la història dels municipis.

Per la seua banda, l'alcalde de Fortaleny, Vicent Almudéver, va mostrar la seua satisfacció per la restauració de les campanes “gràcies a la Diputació de València, feligresos i veïns per la seua aportació i, especialment, al rector pel seu entusiasme perquè arribara a bona fi aquest projecte”.

El vicepresident de la Diputació, Juan José Medina, va destacar la col·laboració de la Diputació “en la rehabilitació del patrimoni valencià, és la vocació de la institució provincial”.

“Aquestes inversions serveixen per a recuperar el nostre patrimoni i són més de mil les actuacions realitzades en la província des que es va iniciar aquest Pla de Recuperació del Patrimoni Històric Artístic Immobles i que en molts casos ha sigut decisiu per a la seua conservació”, va finalitzar Medina.

DIVAL

http://www.riberabaixa.info/ (14-06-2012)

 • FORTALENY: Campanes, campaners i tocs
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Benedicció de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Ribera Baixa (2012)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 22-04-2021
  Convertir a PDF