Josep GIMÉNEZ i SÁNCHEZ: in memoriam


Al final del toc de festa del dia de Pasqua hem sabut que Josep GIMÉNEZ i SÁNCHEZ, familiarment anomenat Pep el taxista va faltar el passat 5 d'abril del 2014.

Per als Campaners del Patriarca, per als Campaners de la Catedral de València la mort de Pep és una gran pèrdua: es la pèrdua d'un company, d'un mestre, d'un amic.

Vam conéixer a Pep, fa molts anys, al principi de tocar en el campanar del Patriarca, al qual ell ens va ensenyar a dir El Col·lege, on ell tocava des de menut, i ens va contar les seues vivències amb els últims campaners tradicionals, tant del Col·lege com d'altres campanars de la ciutat, inclús de la Catedral.

Quan començàrem a tocar en la torre del Micalet, Pep ens va ensenyar a tocar, ens va ensenyar a tractar-nos, en molts aspectes ens va ensenyar a viure. Són conegudes les fotos de Pep ensenyant a Samuel, en aquell moment un xiquet, a tocar el Vicent. Però també és coneguda la seua expressió, fruit d'un antic coneixement, que "els silencis formen part dels tocs".

Sobre tot, Pep ens va ensenyar a tocar amb una elegància tan subtil, tan senzilla, que pareixia que les campanes anaven a soles, especialment l'Andreu, sense cap esforç, únicament entrant en harmonia campaner i campana.

Et tirarem en falta, Pep, per les teues bromes, pels teus silencis, pel teu coneixement que tan sàviament ens vas transmetre. Però també et tindrem present en tot allò què ens vas ensenyar.

Gràcies, Pep, descansa en pau.

LLOP i BAYO, Francesc

(05-04-2014)

En el vídeo del vol de les cinc grans (1994) , al principi, es veu a Pep ensenyant a tocar a Francesc LLOP i ÁLVARO i a Mauro LLOP MIGUEL.

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • GIMÉNEZ I SÁNCHEZ, JOSEP (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • In Memoriam: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 15-06-2021
  Convertir a PDF