Emotiva visita de Don Carlos, Arquebisbe de València, a la Sala de Campanes de la Catedral

Foto de família de Don Carlos, Arquebisbe de València i els Campaners de la Catedral de València
Foto de família de Don Carlos, Arquebisbe de València i els Campaners de la Catedral de València

Ja havia donat el crit habitual de "va tiple!" per començar a tocar l'última parada del vol de migdia de la Festa de la Mare de Déu dels Desemparats, quan em va arribar una telefonada, que em va fer parar el toc, afortunadament sense que el Vicent començara a sonar. Era el secretari de Don Carlos que demanava si podien pujar al campanar, a vore tocar les campanes.

No és la primera, ni la segona, ni la tercera vegada, que Don Carlos ens honra amb la seua presència, pel contrari, cada any, després de la Missa Major de la festa, després d'haver participat en la Missa d'Infants i en el Trasllat, i sovint també en la Missa de Descoberta, fa el penúltim esforç del dia, per estar amb nosaltres.

Com sempre, però amb paraules noves, va escriure en el Llibre d'Or de la Sala de Campanes, aquell llibre que tenim guardat en un forat de la sala des dels primers tocs, en 1988, quan ens anomenàvem encara "Gremi de Campaners Valencians". La seua dedicatòria, emocionant, és la següent:

11 - mayo - 2014

¡Qué alegría poder estar con los "campaners" en el Miguelete, en la festa de la Mare de Déu dels Desamparats! Y tengo la alegría del "Magnificat", la que Ella expresó con ese canto para mostrar la alegría de un Dios que deseaba estar con los hombres. Esta es mi alegría aquí arriba con los "campaners", pues cuando con vuestro arte y fuerza componéis el canto que hacen las campanas, con vuestra fe mostráis a los hombres y mujeres de Valencia que Dios está presente entre nosotros, haceis con las campanas un "Magnificat".

Gracias por vuestro arte y por la composición que hacéis siempre que subís aquí, es siempre antigua y nueva, con la eternidad y la novedad de Dios.

Con gran afecto y mi bendición

+ Carlos, Arzobispo de Valencia

Don Carlos ens va demanar que pregàrem per ell, per què Déu li conserve molt de temps la salut, per poder tornar a pujar cada any.

És sempre una gran alegria la visita de Don Carlos, què ens ajuda a seguir tocant les campanes gratia et amore, per amor a la Catedral, a la ciutat de València, celebrant les seues festes, expressant de la millor manera que sabem, les emocions, les creences i les tradicions dels valencians.

LLOP i BAYO, Francesc

(11-05-2014)

 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Visites als campanars: Bibliografia
 • Francesc LLOP i BAYO: bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 21-06-2021
  Convertir a PDF