L'Ajuntament realitza actuacions de manteniment als campanars de Vilanova i la Geltrú

En cap cas es procedeix a l'emmudiment de campanes

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat els treballs de manteniment previstos per aquest any als campanars de la ciutat, entre els quals hi ha l'homogeneïtzació dels seus sons. En aquest sentit ja s'ha reparat el campanar de Sant Antoni, que fins ara estava espatllat. Aquest campanar només donava els quarts però no pas les hores i des de fa pocs dies aquest problema ja ha estat resolt. No s'ha fet cap actuació al campanar de la Geltrú, donat que funciona adequadament.

En breu és previst iniciar els treballs de manteniment al campanar de l'església de Mar. D'una banda, es farà que els tocs de les hores siguin únics i no duplicats com fins ara, per tal que els tres campanars de la ciutat sonin igual, i també es rebaixarà lleugerament el volum nocturn de les campanes.

Malgrat algunes informacions aparegudes a les xarxes socials, no es tracta d'emmudir cap campanar. Els treballs s'estan duent a terme per millorar la seva sonoritat, i potenciar la seva funció. Tot i que els edificis pertanyen a l'església, la responsabilitat del bon funcionament dels campanars, com a rellotges públics, recau en l'Ajuntament.

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

PRESSPEOPLE (12-06-2014)

 • VILANOVA I LA GELTRÚ: Campanes, campaners i tocs
 • Rellotges: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © PRESSPEOPLE (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 11-04-2021
  Convertir a PDF