Acord definitiu per a la rehabilitació del campanar de Sant Miquel de Vielha

El Conselh Generau, l'Ajuntament i el Bisbat d'Urgell col.laboraran en l'adequació, que tindrà un cost de més de 54.000 euros

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, l'alcalde Vielha i Mijaran, Àlex Moga, i el rector de la parròquia de Sant Miquel de Vielha, arxipreste de la Val d'Aran i representant del Bisbat d'Urgell, mossèn Pere Balaguer, han signat un conveni per a l'execució del projecte de rehabilitació del campanar de l'església de Sant Miquel de Vielha.

El 7 de setembre del 2013 la torre del campanar va resultar malmesa per l'acció d'un llamp. Per pal·liar els desperfectes provocats, els tècnics del Conselh Generau d'Aran van redactar d'immediat el projecte de rehabilitació que ascendeix a 54.457,71 euros. Les obres tindran una durada de dos mesos.

El Conselh Generau d'Aran aportarà 14.993 a la rehabilitació. Per una banda, destinarà al finançament del projecte un import màxim d'11.000 euros dels seus fons propis, amb càrrec a la partida pressupostària de l'exercici 2014 i, per l'altra, aportarà 3.993 euros, corresponents a una aportació en llosa vella per a la rehabilitació del campanar de l'església de Vielha. Per la seva part, l'Ajuntament de Vielha i Mijaran finançarà la part restant del projecte, mentre que el Bisbat d'Urgell es compromet a facilitar els treballs i l'accés al campanar.

Campanar de propietat municipal

Cal tenir en compte que l'Ajuntament de Vielha és propietari del campanar degut al privilegi concedit el 1505 pel rei Ferran II 'El Catòlic' als homes de Vielha per la defensa del poble, mentre el Bisbat d'Urgell és titular de l'església parroquial de Sant Miquel.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha destacat que el conjunt que conformen l'església i el campanar "és un dels monuments més importants i de major valor simbòlic del patrimoni artístic i històric de la Val d'Aran, a més d'estar catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional".

Tractant-se d'un monument que gaudeix de protecció com a Bé Cultural d'Interès Nacional, la direcció i el control de l'obra anirà a càrrec dels tècnics del Conselh Generau d'Aran assignats a l'Àrea de Patrimoni Cultural.

CULTURA

RàdioSeu (13-06-2014)

 • VIELHA E MIJARAN: Campanes, campaners i tocs
 • Propietat campanars i campanes: Bibliografia
 • Restauració de campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © RàdioSeu (2014)
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 17-06-2021
  Convertir a PDF