La col·lecta popular reuneix els diners per finançar el campanar de Riells

S’han recollit els 2.442 euros que calien per instal·lar un nou rellotge que fes sonar les campanes

Alfons Peró, un dels impulsors de la iniciativa, aquesta setmana davant l’església de Riells - Autor: FERRANDIS, Ramon
Alfons Peró, un dels impulsors de la iniciativa, aquesta setmana davant l’església de Riells - Autor: FERRANDIS, Ramon

Després d’iniciar la recol·lecta ara fa tres mesos, la iniciativa popular que volia recuperar el so de les campanes de Riells ha aconseguit recaptar els diners necessaris per aconseguir-ho. Recollint donacions d’un total de 60 famílies, aproximadament, han aconseguit sumar 2.442 euros. La factura total de l’empresa Rifer Rocafer, a qui se li va encarregar la millora, ascendia fins als 4.771 euros, però l’Ajuntament ja es va comprometre des del primer moment a igualar l’esforç econòmic dels veïns. D’aquesta manera, el consistori posarà també 2.442 euros per arribar a la xifra necessària.

Un dels impulsors de la iniciativa, Alfons Peró, valora de forma molt positiva aquesta xifra, que en un principi semblava difícil d’assolir. “No m’esperava aquesta resposta del poble”, explica. “Va ser una grata sorpresa quan vam obrir els sobres i vam veure que havíem aconseguit els diners necessaris”. L’obertura dels sobres amb els diners es va fer sota la vigilància de cinc persones del poble per tal d’evitar qualsevol irregularitat. Però també confessa que una d’aquestes aportacions l’ha fet el rector, Jordi Rossich, que, de la seva butxaca, ha donat uns 1.000 euros. Els diners ja s’han portat a l’Ajuntament, que afegirà l’altra meitat i farà efectiu el pagament a l’empresa.

Rossich va avançar la totalitat dels diners a l’empresa Rifer Rocafer a mitjans de març perquè poguessin començar les obres de millora i que el campanar sonés el més aviat possible. En aquell moment, l’empresa va començar a treballar. Van canviar els dos martells –el de les hores i el dels quarts–, van instal·lar un rellotge nou i van col·locar una antena de ràdio per controlar el campanar a distància. De mica en mica, el operaris van anar ajustant tots els mecanismes i, després d’algunes setmanes tocant a deshora, el campanar, a dia d’avui, funciona de forma correcta. Ara, l’empresa i el mossèn s’hauran de posar d’acord per retornar els diners que Rossich va avançar en el seu moment.

El bisbat de Vic –al qual pertany la parròquia de Riells– es va comprometre a aportar uns 2.000 euros, però finalment entre el mossèn, l’Ajuntament i la iniciativa popular han aconseguit que les campanes tornin a sonar un any després de l’últim repic.

EL9NOU.CAT (09-06-2015)

 • Parròquia de Sant Vicenç de Riells del Fai - BIGUES I RIELLS: Campanes, campaners i tocs
 • BIGUES I RIELLS: Campanes, campaners i tocs
 • RIFER (GIRONA) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © el9nou.cat (2015)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 21-01-2022
  Convertir a PDF