Tocs de campanes del dia de Sant Vicent Màrtir

Després de la caiguda del Jaume, el dia de Nadal del 2014, i d'acord amb les prescripcions dels tècnics, els tocs de les campanes de la Catedral de València han d'adaptar-se a les mesures de seguretat proposades.

En conseqüència poden repicar 9 campanes, amb la natural excepció del Jaume i també de la Bàrbera que no participa en els repics, i poden voltejar 5 campanes, és a dir la Caterina, l'Arcís, el Pau, el Manuel i la Maria, és a dir aquelles que no foren restaurades en 1992.

En el toc de cor de primera classe menor, que habitualment es realitza voltejant el Jaume, ha sigut interpretat amb el Manuel per a la festa de Sant Vicent Màrtir, patró de la Ciutat.

Per a la processó s'alcen quatre campanes per al vol, és a dir l'Arcís, el Pau, el Manuel i la Maria, ja que la Caterina queda reservada per al dia del Corpus.

Els tocs marquen l'eixida de la Catedral, el pas per la plaça de la Reina fins arribar al carrer de la Mar, el retorn pel Palau i l'entrada a la Catedral.

Finalment es deixen caure les quatre campanes. La gravació acaba amb les tres batallades de l'Àngelus, que no s'havia tocat per coincidir amb l'eixida de la processó.

CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA

(23-101-2015)

 • Catedral de Santa Maria - VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • VALÈNCIA: Campanes, campaners i tocs
 • CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA (VALÈNCIA) : Tocs i altres activitats
 • Tocs manuals de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © Campaners de la Catedral de València (2021)
  campaners@hotmail.com
  : 27-10-2021
  Convertir a PDF