Restauran las campanas de la Iglesia de la Asunción de Albaida

LAS CAMPANAS DEL CAMPANARIO DE LA ASUNCIÓN DE ALBAIDA, A PUNTO DE REGRESAR AL MUNICIPIO TRAS SU RESTAURACIÓN

Les campanes del campanar de l’Assumpció d’Albaida estan en fase de restauració des del passat mes de juliol, per així complir el projecte que la Colla de Campaners d’Albaida i la Parròquia de l’Assumpció es va proposar en l’any 1995 de restaurar el campanar i les campanes. En juliol van viatjar dos campanes a Holanda per a ser refoses ja què eren de mala qualitat i no s’acoplaven al conjunt harmònic que es vol crear, segons els campaners. També s’han fet dos bronzes nous que junt a les tres de les campanes històriques formaran el conjunt de vol.

El dissabte 30 d’agost es van desmuntar el campanar d’emergència que estava situat a la Plaça Major d’Albaida des de setembre de 1998 per iniciar els treballs de restauració de les campanes. En aquest campanar d’emergència (fet en una estructura de ferro) s’han estat fent tots els tocs, vols i repics durant aquestos cinc anys i sempre de forma manual. Aquest campanar provisional s’havia convertit en un dels atractius de la ciutat d’Albaida ja que era molta la curiositat que despertava entre els veins i els turistes vore l’espectacle de voltejar a ma arran de terra.

Després d’arribar al taller d’Albaida de l’empresa Electro Recamp, encarregada de la restauració, les quatre campanes que han segut foses a Holanda. Ara comença l’última fase que serà la de restaurar dos de les antigues trujes de fusta per poder tornar-les a utilitzar en aquest nou conjunt i també la contrucció de les noves trujes. Aquestes trujes seran de fusta per millorar la sonoritat i no transmitir les vibracions al campanar i el perfil serà el tradicional valencià. Les campanes quant estiguen al campanar seguiran sent voltejades manualment com sempre s’ha fet a Albaida per la Colla de Campaners. La Parròquia de l’Assumpció i la Colla de Campaners d’Albaida junt a altres institucions estan organitzant els actes de benedicció i inauguració que tindran lloc a últims del present mes de setembre.

"Radio Ontinyent" (09/2003)
 • ALBAIDA: Campanes, campaners i tocs
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Inventari de campanes
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Intervencions
 • EIJSBOUTS (ASTEN) : Inventari de rellotges
 • ELECTRORECAMP S. L. (ATZENETA D'ALBAIDA) : Intervencions
 • Restauració de campanes: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  Buscar campana, campanar, població, fonedor, inscripcions, any fosa, autor, article
  © Radio Ontinyent (2003)
  © Campaners de la Catedral de València (2020)
  campaners@hotmail.com
  : 10-07-2020
  Convertir a PDF