El campanar de la Trinitat, un nou element del patrimoni històric que serà visitable ben aviat

L’Alcalde ha avançat que la propera intervenció haurà de ser al claustre de la Trinitat, “un espai que, un cop rehabilitat, pot oferir moltes possibilitats”.

L'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat de diversos regidors de l'equip de govern, ha visitat el campanar de l'església de la Trinitat que ha estat objecte d'uns treballs de rehabilitació que permetran que en breu es pugui visitar.

En concret, durant els mesos de maig i juny tres persones contractades per l'Ajuntament en el marc del Programa de Rehabilitació amb finalitat Social van dur a terme treballs de neteja, adequació i rehabilitació interior del campanar de la Trinitat. També van obrir portals, van instal·lar enllumenat, i van reparar revestiments i paviments. Es van realitzar també treballs per rehabilitar i consolidar el lluernari central del campanar i la col.locació de finestres i de baranes. També es va aprofitar la bastida col.locada per reforçar la part superior del campanar, reparant fissures i impermeabilitzant.

L'Alcalde Pere Regull explicava després de la visita que aquesta actuació és un pas més per recuperar elements singulars del patrimoni històric i arquitectònic per tal que siguin visitables per vilafranquins i forasters. “Hem de fomentar que Vilafranca sigui atractiva i els edificis i elements emblemàtics de la Vila es puguin visitar”, ha dit Regull.

La regidora de promoció Turística, M. Dolors Rius, recordava que el conjunt de l'església i claustre de la Trinitat està documentat des del segle XIII pel fet que havia estat hospital, la qual cosa “ha permès recopilar informació per poder fer una visita guiada a aquest conjunt arquitectònic, religiós i cultural”. La regidora ha anunciat que properament es farà públic el calendari i les condicions de les visites.

L'Alcalde ha dit que la propera intervenció haurà de ser al claustre de la Trinitat, “un espai que, un cop rehabilitat, pot oferir moltes possibilitats”. El regidor de Territori, Josep M. Martí, afirmava que aquesta intervenció tindria força envergadura i que la Diputació de Barcelona ja està treballant en la redacció del projecte de rehabilitació.

AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

presspeople (09-10-2015)

 • Parròquia de la Santíssima Trinitat - VILAFRANCA DEL PENEDÈS: Campanes, campaners i tocs
 • VILAFRANCA DEL PENEDÈS: Campanes, campaners i tocs
 • Visites als campanars: Bibliografia

   

 • Tornar cap enrere
 • Menu inicial CAMPANERS DE LA CATEDRAL DE VALÈNCIA
  Campaners de la Catedral de València
  © presspeople (2015)
  © Campaners de la Catedral de València (2022)
  campaners@hotmail.com
  : 01-07-2022
  Convertir a PDF